Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2018, 17:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

George Soros nazval Bitcoin typickou bublinou. Vplyvný miliardár však vyzdvihuje technológiu blockchain

TECH BITCOIN GEORGE SOROS KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Investičný magnát vo svojom prejave adresoval aj Bitcoin.

Meno George Soros spôsobuje zimomriavky na telách mnohých Slovákov, ktorí ho považujú za zdroj všetkého zla na svete. Miliardár s maďarskými koreňmi zbohatol za posledné desaťročia na rôznych špekuláciách v rámci svetových finančných trhov a na prebiehajúcom Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose využil svoj čas aj na zopár vyhlásení o kryptomenách a Bitcoine samotnom.

Investičný magnát sa vyjadril, že Bitcoin je podľa neho typickou bublinou, ktorá skôr či neskôr spľasne, pretože je založená na nedorozumení. Bitcoin nie je menou, pretože mena by mala slúžiť ako stabilný spôsob uchovávania hodnoty, zatiaľ čo cena Bitcoinu dokáže za jediný deň poskočiť alebo padnúť aj o 25 percent. Práve preto ho nemožno používať na vyplácanie platov, pretože platy by automaticky padli o 25 percent za jediný deň. Soros teda tvrdí, že kryptomeny sú špekuláciou, ktorú často využívajú diktátori z celého sveta.

Na druhej strane, vyzdvihol aj užitočnosť technológie blockchain, ktorá sa skrýva za kryptomenami, a ešte ani zďaleka nedosiahla svoj potenciál. Práve naopak, blockchain je aj dnes iba v plienkach a postupom mesiacov ho začnú čoraz viac využívať skutočné spoločnosti. Samotný Soros ju v rámci svojich aktivít využíva na pomoc imigrantom pri komunikácii s ich rodinami a ukladaní peňazí, takže ešte nemusí byť všetko stratené. 

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia