Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2018, 16:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Škót možno poputuje do väzenia za to, že svojho psa naučil hajlovať. Za nevhodné video mu hrozí až 6 mesiacov za mrežami

ZAUJÍMAVOSTI NACIZMUS PES
Uložiť Uložené

Skončiť vo väzení za tvorbu videa, to Mark nečakal ani v najhoršom sne.

Podnecovanie k násiliu, vyhrážanie či spochybňovanie holokaustu sú trestné činy, za ktoré človeku hrozí aj niekoľko rokov vo väzení. Pri natáčaní svojho videa pred dvomi rokmi si však Mark Meechan, vystupujúci ako Count Dankula, ani v najhoršej nočnej more nemyslel, že kvôli nemu skončí pred súdom a možno aj vo väzení.

Mark vraj chcel naštvať svoju priateľku, a tak naučil jej malého mopslíka reagovať na nevhodné slovné spojenia ako „Gas the Jews“ či „Sieg heil“. Gas the Jews zrejme ani nemusíme prekladať, zatiaľ čo spojenie Sieg Heil sa používalo priamo pri nacistickom hajlovaní. Ani jedno z týchto spojení nemá žiadne miesto v našej spoločnosti, ale ľudia na internete zostali zaskočení, keď vyšlo najavo, že škótska prokuratúra obvinila Marka z trestného činu.

Sudca ho aj napriek argumentácii, že šlo len o vtip, uznal vinného z vytvorenia mimoriadne urážlivého videa, ktoré bolo anti-semitistické, rasistické a založené na náboženských predsudkoch. Momentálne Mark čaká na záverečné rozhodnutie sudcu. Nakoniec môže skončiť za mrežami až na šesť mesiacov, alebo bude musieť zaplatiť pokutu. Veľká časť verejnosti sa chytá za hlavu kvôli tomu, že človek už môže skončiť vo väzení aj za na prvý pohľad nevinné video.

Domov
Zdieľať
Diskusia