Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2018, 16:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Príbehy bezdomovcov, z ktorých mrazí. Niektorí skončili na ulici len preto, že sa snažili chrániť blízkych

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO
Uložiť Uložené

Mikaël roky zbiera príbehy bezdomovcov z ulíc.

Na Slovensku sa stačí prejsť okolo akejkoľvek väčšej autobusovej či vlakovej stanice a ľahko narazíš na hromadu bezdomovcov. Častokrát prežívajú na alkohole, omamných látkach a nekvalitných potravinách. Niektorí nemajú ani občiansky či telefón a na ulici už trávia desiatky rokov. Kým niektoré príbehy obsahujú vlastnú vinu a bezdomovci svoje peniaze premrhali napríklad na hazarde, iní skrývajú naozaj srdcervúce príbehy.

Práve tie sa snaží zozbierať fotograf ​Mikaël Theimer, ktorý sa pravidelne vydáva do ulíc a prihovára sa ľuďom na samom konci sociálneho rebríčka. Začína vždy s úsmevom a napokon sa dočká rozumnej, milej a produktívnej konverzácie, ktorá o bezdomovcoch odhalí omnoho viac, než by sa na prvý pohľad mohlo komukoľvek zdať. Množstvo z nich sú vzdelaní ľudia a majú rozsiahle znalosti o všetkom možnom. Hovoria viacerými jazykmi a vo viacerých prípadoch skončili na ulici, aj keď si to nezaslúžili, čo nás len utvrdzuje v pravdivosti príslovia "Nesúď knihu podľa obalu."

Domov
Zdieľať
Diskusia