Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2018, 23:06
Čas čítania 0:00
Marek R.

Kresby talentovaného srbského umelca vyliezajú z papiera a poriadne ti pomotajú hlavu

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Rodičia a kamaráti mu vždy vravievali, aby sa vydal týmto smerom, kedže v ňom videli talent.

3D je dnes populárne. 3D filmy, 3D televízory či aj 3D tlačiarne. Mohlo by sa zdať, že aj nasledujúce obrázky sú trojrozmerné, no opak je pravdou. Nikola Čuljić vytvoril tieto úchvatné obrázky, pri pohľade na ktoré sa zdá, že už-už vyliezajú z papiera, len za pomoci obyčajnej ceruzky či zvýrazňovačiek. Pre mnoho ľudí je ťažké pochopiť, ako sa niečo také skoro reálne dá vyčarovať len ceruzkou, no stačí, že ak človek pochopí princípy anamorfného dizajnu a zistí, že v skutočnosti to až také zložité nie je. Stačí využiť uhly, tieňovanie a obrázok so zdaním 3D je na svete.

Nikola pochádza zo Srbska a umenie nikde neštudoval, kresliť sa naučil úplne sám a postupne sa zdokonaloval. Rodičia a kamaráti mu vždy vravievali, aby sa vydal týmto smerom, kedže v ňom videli talent, no dlho sa tomu vyhýbal, až jedného dňa tomu dal šancu. Najskôr síce začínal kreslením portrétov, no prišlo mu to náročné a videl tam aj obrovskú konkurenciu. A tak to skúsil s 3D kreslením, ktorému sa venuje dodnes. Jeho prácu môžeš sledovať napríklad na Instagrame.

Domov
Zdieľať
Diskusia