Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2018, 23:32
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Na Grape tento rok prídu alt-J, Kodaline, Nick Murphy, Oh Wonder aj Wilkinson!

HUDBA LAMB
Uložiť Uložené

Prvá desiatka interpretov na tohtoročnom Grape festivale je už známa. A v marci pribudne ďalších desať.

Grape festival konečne sfinalizoval prvú desiatku svojich interpretov, ktorí tento rok vystúpia na piešťanskom letisku. Rádovo tak potešil hádam všetkých svojich fanúšikov.

„Tento rok bolo opäť veľmi ťažké priniesť na Slovensko čo najzaujímavejšie mená, vždy k tomu treba aj veľa šťastia. Keď si ale ten doterajší zoznam interpretov zhrnieme, tak môžeme byť, myslím, spokojní,“ hovorí za organizátorov Ján Trstenský.

Na Grape tento rok prídu alt-J, Kodaline, Nick Murphy, Oh Wonder aj Wilkinson!
Zdroj: grape festival ts

K jedným z najväčších mien, ktoré na Grape vôbec vystúpili, bude určite patriť aj britská alternatívna skupina alt-J. „My sme túto kapelu chceli už minulý rok, ale nepodarilo sa nám to. Teraz nás ich agent oslovil už v októbri a aj keď sme najskôr trošku zaváhali, keďže tu skupina v lete vystúpila, nakoniec sme sa dohodli. Veríme, že ich návrat potešil veľa fanúšikov a aj tých, ktorí ich nemohli v minulom roku vidieť,“ pokračuje Ján Trstenský.

Spomeňme ale ďalšie veľké mená. Dlho žiadaným artiklom boli íri Kodaline či elektromág Nick Murphy, ktorého si mohol predtým poznať pod menom Chet Faker - ten v auguste odohrá svoj prvý letný európsky koncert práve v Piešťanoch. Čo sa týka drum and bassu, ten bude zastupovať Wilkinson, ktorý sa vracia do Piešťan tento raz aj s kapelou(!) a v sobotnom programe ho doplní holandská trojica Noisia so svojim DJ setom.

Na Grape tento rok prídu alt-J, Kodaline, Nick Murphy, Oh Wonder aj Wilkinson!
Zdroj: Rutger Prins/grape festival ts

Aktuálne mená svetovej hudobnej scény budú zastupovať britskí Oh Wonder a gitarovka Wolf Alice. Exotiku na piešťanské letisko prinesie iránska speváčka žijúca v Holandsku Sevdaliza. Ešte v piatok organizátori s úsmevom doplnili, že staršie ročníky sa dočkajú aj legendy downtempa Lamb a surfistu v dôchodku Seasick Steva, ktorý sa po štyroch rokoch opäť vracia na Slovensko predviesť svoju strhujúcu rokenrolovú show. 

Nuž, prvých desať už máme. Ďalších desať zahraničných interpretov sa dozvieme v priebehu marca. Zatiaľ sleduj facebook Grape festivalu alebo priamo web www.grapefestival.sk!

Domov
Zdieľať
Diskusia