Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2018, 20:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bojoval som šesť mesiacov proti ISIS vďaka zručnostiam z Call of Duty. John využil počítačovú hru na to, aby zastavil rozvoj terorizmu

ZAUJÍMAVOSTI CALL OF DUTY
Uložiť Uložené

John v Sýrii využil skúsenosti a taktiku z Call of Duty.

Odborníci z času na čas vyhlásia, že počítačové hry spôsobujú v ľuďoch väčšiu mieru agresivity, avšak v prípade mladého Američana poslúžili oveľa lepšie. Stále iba 24-ročný John Duttenhofer pracoval v Spojených štátoch amerických ako zákaznícka podpora a po tom, čo neustále čítal o situácii v Sýrii, dostal chuť zájsť tam osobne a zabojovať proti teroristom z ISIS.

John povedal, že nemal chuť zdieľať jednu planétu s ľuďmi túžiacimi po návrate do stredoveku, a tak rozmýšľal nad tým, ako by sa vedel najlepšie pripraviť na boje v ďalekej krajine. Napokon niekoľko týždňov pred odchodom do Sýrie začal hrávať Call of Duty a sám uznal, že hra ho najlepšie pripravila na to, čo zažíval v bojoch proti ISIS. Hru hrával pravidelne až 13 hodín denne a získal z nej základy narábania so zbraňami, ale naučil sa aj detaily o rôznych vojenských stratégiách.

V Sýrii následne bojoval po boku kurdských jednotiek a aj keď sa mu osobne nepodarilo zastreliť ani jedného príslušníka ISIS, viackrát sa stal svedkom smrtiacich striel zo zbraní jeho kolegov. Svoje dni trávil spoločne s kolegami v budovách a stanoch, aby potom v noci mohli vyjsť do ulíc a zahnať snajperov z ISIS.

Odporúčané
KVÍZ: Dokázal by si zvládnuť gamerský kvíz bez chyby? Otestuj svoje znalosti z herných noviniek KVÍZ: Dokázal by si zvládnuť gamerský kvíz bez chyby? Otestuj svoje znalosti z herných noviniek 15. decembra 2022, 14:00

John priznal, že pred odchodom do Sýrie sa ho rodičia snažili presvedčiť, aby neodchádzal, ale sami zistili, že by mu v tom nemali brániť, pretože by sa na nich iba nahneval. Po návrate domov mu našťastie nehrozí žiadna právna dohra, pretože dobrovoľnícka činnosť po boku Kurdov nie je trestná, a tak je John šťastný, že sa dostal naspäť v zdraví.   


Domov
Zdieľať
Diskusia