Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2018, 2:56
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ako si NASA predstavovala súčasnosť? V roku 1975 si mysleli, že vesmírne kolónie budú každodennou realitou

ZAUJÍMAVOSTI NASA
Uložiť Uložené

Tím futurológov z NASA svoje predpovede trošku prestrelil.

Len v nedávnych dňoch si si na Refresheri mohol prečítať článok plný predpovedí od uznávaného futurológa, ktorého úspešnosť sa približuje k takmer deväťdesiatim percentám. Pozrieť sa do budúcnosti je vždy fascinujúce, no nerobí to len naša generácia. Ľudia odjakživa chceli vedieť, čo sa stane najbližšie a výnimkou nie je ani NASA, ktorá si v 70. rokoch zohnala tím futurologických expertov. Vedci, inžinieri a uznávaní akademici mali navrhnúť inovatívne plány na najbližšie desaťročia.

Tie boli predstavené v lete roku 1975 a ako z nasledujúcich vizualizácií zistíš, dramatická väčšina z predpovedí sa nesplnila, aspoň nie doteraz a k ich splneniu veru ani blízko nemáme. Ako vidíš, špecialisti sa venovali predovšetkým konštrukciám ponúkajúcim miesto na život v okolí Marsu a Mesiaca. Aj napriek tomu, že okolo roku 2030 oblietajú už pomerne solídne plány na cestu na Mars i budovanie kolónií na Mesiaci, tak ďaleko sme sa zatiaľ ešte nedostali a niekoľko rokov budeme musieť ešte počkať.

Domov
Zdieľať
Diskusia