Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2018, 15:57
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Logan je historicky prvým superhrdinským komiksovým filmom nominovaným na Oscara pre scenár!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

A nomináciu získal celkom zaslúžene.

Včerajšie vyhlásenie nominácií mnoho ľudí potešilo, no možno ešte viac naštvalo či sklamalo. Ako každý rok. Dalo sa tam však nájsť aj pár pekných prekvapení a jedným z nich je nominácia na Oscara pre Logana, a to za najlepšie adaptovaný scenár.

V kategórii bude súperiť so snímkami, ako: Call Me By Your Name, The Disaster Artist, Molly's Game, Mudbound. Ako vidíte, šanca na výhru tu skutočne je, no a aj keby sa tak nestalo, Mangoldov film prepisuje históriu už teraz.

Je totiž prvým superhrdinským komiksovým filmom, ktorý v tejto kategórii nomináciu získal, čo sa nepodarilo ani Nolanovi s jeho Temným rytierom. Pre komiksový žáner to znamená veľa, rovnako ako pre tvorcov a Hugha Jackmana samotného. Vybrať sa touto cestou nebola chyba, bolo to to najlepšie, čo pre posledný Wolverinov film mohli urobiť.

Komiksové filmy sú v prvom rade akčné snímky. Teda aspoň väčšina z nich, hlavne čo sa tej novej generácie v prepojených svetoch týka. Scenáre nie sú nijako originálne ani svetoborné, naopak, sústreďujú sa hlavne na konflikt a presun postáv po bojisku či prostriedky, ako ich tam dostať. 

Naopak, Logan, R-ková snímka s menšou porciou akcie, sa na scenár, dialógy a prepracovanejšie pohnútky postáv zamerať musela viac.
A to bol na začiatku vlastne aj cieľ. Logan dokázal, že komiksové filmy si nálepku "len komiksových filmov" automaticky nezaslúžia. Dá sa to robiť aj inak a my dúfame, že toto bude potrebné znamenie aj pre iných tvorcov a štúdiá. 

Update: Logan je skutočne prvým komiksovým filmom nominovaným na Oscara za adaptovaný scenár, respektíve ide o prvý SUPERHRDINSKÝ komiksový film.

Logan je historicky prvým superhrdinským komiksovým filmom nominovaným na Oscara pre scenár!
Domov
Zdieľať
Diskusia