Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2018, 12:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Študentka sa nasťahovala k osamelej 95-ročnej babičke. Spríjemňuje jej voľný čas a ešte aj ušetrí na cene za ubytovanie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mladá študentka si svoj plán dobre premyslela.

Starší ľudia sa postupom rokov často začínajú báť o to, ako raz skončia. Nikto nechce zostať na staré kolená sám a osamelý, a tak deti svojich rodičov posielajú do zariadení pre seniorov alebo si ich nasťahujú k sebe, aby predišli práve samote. Samota je čosi, čo dokáže človeka kompletne zdeptať a duševne vyčerpať, a preto si sympatická 95-ročná babička Florence už dávnejšie povedala, že vo svojom londýnskom byte nechce bývať až do smrti sama.

Florence kedysi pôsobila v britských vzdušných silách a bojovala aj v druhej svetovej vojne, takže v živote si prešla mnohými ťažkými situáciami, avšak nezanevrela naň ani po smrti svojho manžela. Práve naopak, rozhodla sa nesedieť doma, ale vyhľadávať socializáciu a vďaka tomu aj súhlasila s nápadom, že by mohla svoj dom zdieľať s cudzím človekom, ktorý by si to chcel vyskúšať. Vďaka charite Homeshare našla mladú študentku Alexandru, ktorá nedávno začala svoje magisterské štúdium, a tak si ju preverila a rovno si padli do oka. Dnes spolu pozerávajú televíziu, považujú sa za dobré kamarátky a nezáleží im ani na tom, že Florence mala už 67 rokov v čase, keď sa Alexandra iba narodila.

Ba čo viac, študentka dokonca tvrdí, že jej spolubývajúca chodieva často domov neskôr ako ona, takže Florence ani v pokročilom veku nespustila nohu z plynu. Aj Alexandre spoločné bývanie vyhovuje, pretože mesačne platí iba 199 libier a s Florence majú rozdelené úlohy v domácnosti. Musí síce kamarátom často vysvetľovať, prečo býva s babičkou, ale sťažovať sa určite nemôže.


Domov
Zdieľať
Diskusia