Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2018, 17:46
Čas čítania 0:00
Radka T.

Boss japonskej mafie bol na úteku 15 rokov. Stačila jediná fotka jeho tetovania, aby si poňho prišla polícia

ZAUJÍMAVOSTI MAFIA
Uložiť Uložené

Boss na úteku hral šach s miestnymi mužmi.

Spravodlivosti neujdeš. Na vlastnej koži to pocítil aj Šigeharu Širai, ktorý mal vedúcu pozíciu v známom japonskom gangu Jakuza. Spravodlivosti unikal dlhých 15 rokov. 

Širai je dnes už sedemdesiatnik, no ešte pred rokmi sa mal podieľať na smrti šéfa konkurenčnej frakcie, čo viedlo k uväzneniu siedmich členov jeho gangu, píše denník Telegraph. Ale Širaiovi sa podarilo zmiznúť. V Thajsku si vzal miestnu ženu a myslel si, že sa mu podarí žiť život bežného dôchodcu, no stačila banálna vec a skončil v rukách polície.

Neznámy človek totiž uverejnil fotku, na ktorej sa vynímalo jeho výrazné tetovanie, keď ho odfotil počas pouličného hrania dámy s inými mužmi. Ďalšou stopou vedúcou k potvrdeniu jeho identity bol chýbajú prst, tradícia členov Jakuzy. Zdanlivo nevinná snímka bola výdatne zdieľaná, a tak si ju všimla japonská polícia. Tá následne upozornila thajské orgány.

Po muža si následne prišla miestna polícia. „Podozrivý pripustil, že bol vodcom gangu Kodokai,“ povedal hovorca thaskej polície Wirachai Songmetta. Gang Kodokai patrí pod Jakuzu. K vražde sa však Širai nepriznal, naopak, uviedol, že ho obeť zvykla terorizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia