Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2017, 13:20
Čas čítania 0:00
Radka T.

Prominentný pár z New Yorku ponúka prácu za 150-tisíc dolárov ročne. Stačí mať len zmysel pre poriadok

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Za to, že sa niekto bude starať o ich domácnosť, dostane zaplatené viac ako slušne.

Dostať sa medzi bohatých ľudí nemusí byť vôbec nič zložité. Stačí len mať cit pre poriadok či zodpovednosť a vedieť variť. Ten, kto splní tieto náležitosti, môže bývať v luxusnom dome a zarábať až 150-tisíc dolárov ročne, čo je v prepočte viac ako 126-tisíc eur.

Dvojicu, ktorú by sme v podstate mohli označiť za lepšie platených sluhov, hľadá prominentný pár zo snobskej časti Manhattanu v New Yorku, známej ako Upper East Side. Jeho noví zamestnanci nebudú mať na starosti nič iné, ako dohliadať na majetok a chod domácnosti svojich dobre platiacich zamestnávateľov.

Prominentný pár z New Yorku ponúka prácu za 150-tisíc dolárov ročne. Stačí mať len zmysel pre poriadok
Zdroj: flickr.com/angela n.

Práce však rozhodne nebude málo, potrebné bude pravidelne upratovať, žehliť, navariť, ale aj dohliadať na výstavbu druhého domu. Úlohou je skrátka dohliadať na to, aby všetky stránky domácnosti fungovali stopercentne. Záujemcovia o túto prácu však musia vedieť dobre po anglicky a mať aj určitú prax. Tá sa v závislosti od pracovnej ponuky líši, no v zásade sú potrebné aspoň tri roky práce v cudzej domácnosti. Okrem toho sa treba pripraviť na to, že rodinka požaduje ovládanie inteligentných domových systémov, znalosti o tom, ako sa starať napríklad o striebro aj o oblečenie z jemných materiálov

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Za to však bude patriť zamestnancom odmena, ktorá môže dosiahnuť sumu až 150-tisíc dolárov ročne. Pracovať majú päť dní v týždni, no aj vtedy, keď to bude potrebné, preto prominenti žiadajú od svojich budúcich zamestnancov flexibilitu. Štandardne však začína pracovná doba od deviatej ráno a končí o piatej popoludní, prebieha teda v čase, keď sú zaneprázdnení majitelia domu preč. Občas však ich zamestnanci budú musieť niekam vycestovať aj s nimi, ale na to slúži práve spomínaná flexibilita. 

Prominentný pár z New Yorku ponúka prácu za 150-tisíc dolárov ročne. Stačí mať len zmysel pre poriadok
Zdroj: commons.wikimedia.org/GregsMojo

„Prevažná väčšina našich klientov má viac domov, súkromných lietadiel a niekoľko členov domáceho personálu,“ povedal David Youdovin zo spoločnosti Hire Society. Práve on ju zakladal, keďže ako bývalý dvorný sluha dokonale ovláda maniere boháčov a vie, čo potrebujú a hľadajú. V súčasnosti svieti na webe spoločnosti niekoľko podobných pracovných ponúk v rôznych lokalitách. Niekde hľadajú súkromného šéfkuchára, inde vedúceho domácnosti či opatrovateľku detí. Podľa funkcie sa potom líši aj ročný plat. 

Takýto biznis sa pre Youdovina rozhodne oplatí, pretože bohatí a úspešní jednoducho nemajú toľko času na starostlivosť o domácnosť. Na druhej strane, tých, ktorí to budú robiť za nich, dokážu patrične odmeniť. Okrem peňazí však ponúkajú svojim sluhom aj rôzne bonusy, napríklad bývanie priamo v luxusnom dome, príspevok na stravu a hlavne zdravotné poistenie, ktoré v Spojených štátoch rozhodne nie je samozrejmosťou. Ponuky sú vhodné aj pre ľudí z iných krajín, no potrebné je platné oprávnenie na prácu v Spojených štátoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia