Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2017, 17:26
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bulharsko skonfiškovalo vyše 200-tisíc Bitcoinov. Rozprávkové bohatstvo môže použiť na splatenie pätiny štátneho dlhu

ZAUJÍMAVOSTI BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Tamojšia polícia zhrabla vyše 3 miliardy eur v Bitcoinoch.

Ak sleduješ novinky posledných dní o stúpajúcej cene Bitcoinu, určite sa búchaš po čele, prečo si do nich kryptomeny nezainvestoval už pred niekoľkými mesiacmi. Cena Bitcoinu sa len za posledný mesiac zvýšila o vyše sedemtisíc eur, a tak si dokážeš predstaviť, že ak by si kryptomene zveril pár eur už na začiatku, poriadne by sa ti to vyplatilo. Nakúpiť Bitcoin však pokojne môžeš aj dnes a jeho hodnota bude s najväčšou pravdepodobnosťou už o pár chvíľ omnoho väčšia.

K Bitcoinom sa však dá prísť aj inak než nákupom. Bulharsko totiž na základe európskeho práva obvinilo desiatky Balkáncov z organizovanej korupcie, ktorej motívom mali byť práve Bitcoiny. Tie sa tamojšia vláda rozhodla skonfiškovať, čím si dopomohla prakticky k jackpotu. Na mnohých úložiskách sa totiž nachádzalo presne 213 519 Bitcoinov, ktoré dnes predstavujú 3,06 miliardy eur. Samotná konfiškácia sa tajne odohrala už pred niekoľkými týždňami, no Bulharsko všetko odhalilo až teraz a tamojšie úrady spomenuli, že by poriadny balík peňazí mohol byť okrem iného investovaný aj do splácania štátneho dlhu.

Bulharsko skonfiškovalo vyše 200-tisíc Bitcoinov. Rozprávkové bohatstvo môže použiť na splatenie pätiny štátneho dlhu
Zdroj: pexels.com

S aktuálnou hodnotou Bitcoinu dokáže balkánska krajina splatiť až pätinu dlhu, no mnoho ekonomických stratégov tvrdí, že by sa so všetkým malo ešte nejakú tú chvíľu vydržať. Bitcoin totiž aj naďalej stúpa rapídnym tempom a je tu šanca, že bude Bulharsko schopné splatiť omnoho väčšiu čiastku. Hodnota však môže i klesnúť a Bulharsku prepadnú milióny eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia