Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2017, 12:03
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

6 kolies, 3 rady sedadiel, V8-čka z Corvetty a plátená strecha. Kahn Design opäť hrotí Defender

TECH
Uložiť Uložené

G 650 Landaulet spoznáva svojho konkurenta.

Land Rover Defender sa síce prestal vyrábať už v roku 2016, "dvorný" úpravca Kahn Design však stále prináša na svet všakovaké úpravy, ktorými chce zväčša ikonický off-road vyniesť na úroveň brutálnych verzií konkurenčného G-čka. Dôkazom toho je i projekt Flying Huntsman, ktorý doposiaľ zastrešoval azda tie najextrémnejšie úpravy, pričom nechýbala ani 3-nápravová verzia. Afzal Kahn sa však s koncom produkcie očividne nechce stotožniť, a tak pripravuje ďalší počin. Ten pôjde v šľapajách tento rok predstaveného ultra-luxusného modelu Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, jeho podstatou bude teda plátená strecha.

Na rozdiel od spomínaného G-čka však bude aj tento Defender stáť na šiestich kolesách, pričom opäť bude vychádzať z radu Flying Huntsman. V porovnaní s ostatnými kreáciami ale jeho zadnú časť nebude tvoriť korba na "pracovné" účely, ale ďalší rad sedadiel. Nad ním sa bude vztyčovať výsuvná strecha, za druhým radom dverí pritom bude možné evidovať ešte akýsi ochranný bočný rám s oknami, do ktorého sa následne "zacvakne" strecha. Plátená strecha bude teda iba nad hlavami posádky sediacej v treťom rade sedadiel, prvé dva rady ostanú v suchu. Bližšie detaily zatiaľ nepoznáme, opäť sa ale o pohon nebude starať 2,2-litrový turbodiesel z dieľne Fordu, ale 6,2-litrová V8-čka s výkonom približne 320 kW / 435 koní, teda motor z Corvetty. Britský tereniak tak už čoskoro príde v ďalšej aftermarketovej úprave, ktorá určite pôjde na dračku, keďže ako G 63 AMG 6x6, tak i G 650 Landaulet sú už dávno beznádejne vypredané. Otázkou zostáva, na akú čiastku si Kahn Design bude ceniť svoj výtvor.

Späť
Zdieľať
Diskusia