Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2017, 19:14
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Steven Spielberg drží nohu na plyne a v ďalšom traileri pre Ready Player One baví šialenou akciou aj veľkolepým svetom virtuálnej reality

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Filmová adaptácia populárneho knižného diela s názvom Ready Player One dostáva druhý plnohodnotný trailer plný akcie, lákavého sveta virtuálnej reality a množstva odkazov.

Od tohtoročného Comic-Conu v San Diegu, ktorý okrem mnohého iného ponúkol aj fantastické zábery z očakávanej sci-fi snímky Ready Player One, ubehlo už pekných pár mesiacov. Bolo teda skutočne iba otázkou času, kedy nám legendárny Steven Spielberg a štúdio Warner Bros. dodajú nejaké ďalšie. A tie dnes na radosť mnohých fanúšikov konečne dorazili. Celkom nový trailer je teda oficiálne vonku a opäť raz disponuje šialenou akciou vo virtuálnej realite, obrovským počtom všakovakých easter eggov aj doposiaľ nevidenými zábermi. Koniec koncov, presvedčte sa sami.

Čo sa samotného filmu týka, ten bude vychádzať z rovnomenného knižného diela od autora menom Ernest Cline a jeho príbeh nás zavedie do roku 2045, kedy sa planéta Zem ocitla kvôli energetickej a ekonomickej kríze na pokraji chaosu a kolapsu. Drvivá väčšina ľudí tak každodenne uniká do virtuálnej reality s názvom OASIS, čo je v podstate rozsiahly vesmír, v ktorom jednotlivci komunikujú prostredníctvom svojich digitálnych avatarov, preskúmavajú rôzne svety, ríše či dokonca chodia do školy.

Keď však brilantný a výstredný tvorca OASIS James Halliday (Mark Rylance) zomrie, ukáže sa, že pred smrťou stihol niekde vo virtuálnom svete zanechať digitálne veľkonočné vajíčko (Easter egg) nepredstaviteľnej hodnoty. A ten z užívateľov, ktorý ho dokáže nájsť ako prvý, bude novým majiteľom OASIS a zároveň získa aj odmenu vo forme ohromného bohatstva a moci. No nebude to ani zďaleka také jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Halliday síce zanechal indíciu k prvému z troch kľúčov, ktoré by mali súťažiacich naviesť k vytúženému vajíčku, trvá však dlhých päť rokov, kým sa to jednému z nich konečne podarí. Akonáhle stredoškolák Wade Watts (Tye Sheridan) narazí na prvú stopu, dostáva sa do šialeného víru nebezpečenstva a zisťuje, že vo svete sú hráči ochotní pre výhru aj vraždiť.

Steven Spielberg drží nohu na plyne a v ďalšom traileri pre Ready Player One baví šialenou akciou aj veľkolepým svetom virtuálnej reality
Zdroj: Warner Bros. Pictures/Empire

Réžie sa chopil už vyššie spomínaný Steven Spielberg, za scenárom stojí Zak Penn (The Incredible Hulk, X-Men: The Last Stand) spoločne s autorom predlohy a hudobnú zložku si vzal na starosť Alan Silvestri, ktorý nahradil zaneprázdneného Johna Williamsa. Okrem vyššie spomínaných hercov si ďalej zahrá napríklad aj Simon PeggOlivia CookeT.J. MillerBen MendelsohnWin Morisaki, Philip Zhao či Hannah John-Kamen. Premiéra snímky je u nás naplánovaná na 29. marca (března) 2018 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť ešte viac, vstúpte do tohto vlákna. Čo hovoríte na druhý plnohodnotný trailer? Mali by sme po vzore toho prvého pripraviť rozbor aj k tomuto?

Steven Spielberg drží nohu na plyne a v ďalšom traileri pre Ready Player One baví šialenou akciou aj veľkolepým svetom virtuálnej reality
Zdroj: Warner Bros. Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia