Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2017, 15:42
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kevina Spaceyho z House of Cards nemôžu vyhodiť. Jeho zmluva to filmárom nedovoľuje. Žeby fanúšikom Franka Underwooda svitla nová nádej?

FILMY A SERIÁLY KEVIN SPACEY
Uložiť Uložené

Nech už máte na kauzu ohľadom údajného sexuálneho obťažovania Kevina Spaceyho akýkoľvek názor, pravdou zostáva, že jeho vylúčenie z House of Cards by pre seriál znamenalo obrovskú stratu.

Určite ešte máte v čerstvej pamäti udalosti z posledných týždňov, ktoré vyvrcholili vylúčením Kevina Spaceyho zo seriálu House of Cards. Podľa stanoviska Netflixu sa spoločnosť nemieni zúčastňovať na akejkoľvek ďalšej produkcii seriálu, pokiaľ bude jeho súčasťou Kevin Spacey. Seriál by mal teda v natáčaní od 8. decembra (prosinec) 2017 pokračovať bez jeho hlavnej hereckej hviezdy, stvárňujúcej rafinovaného politika Franka Underwooda. To, že si seriál bez tejto výraznej postavy nevieme prakticky už ani predstaviť, snáď netreba zdôrazňovať.

Ostatní členovia štábu majú od 27. novembra (listopad) až 8. decembra (prosinec) dvojtýždňové platené voľno, no po ňom by sa už mali konečne vrhnúť do práce. Ako inak, natáčanie by malo bohužiaľ začať bez Spaceyho. Ak sa však na situáciu ohľadom "odstránenia" Spaceyho zo seriálu pozrieme z právneho hľadiska, zistíme, že hercova zmluva nepočíta s klauzulou o morálnych dôvodoch pre ukončenie spolupráce. Spaceyho teda reálne vyhodiť nemôžu a spolupráca by mala trvať naďalej. Na druhej strane po istej zmene scenára môže dôjsť k skorému úmrtiu prezidenta Franka Underwooda (postavy, ktorú Spacey stvárňuje) a tým by sa spolupráca ukončila z iných ako morálnych dôvodov. Príde vám takéto riešenie úmerné k Spaceyho škandálu? Alebo stojíte na strane herca? 

Domov
Zdieľať
Diskusia