Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2017, 10:26
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

GoPro to bude mať opäť o čosi ťažšie. Nová akčná kamera Casio G'z Eye pripomína legendárne hodinky G-Shock

TECH
Uložiť Uložené

Japonský samuraj prichádza s niečim, čo by od neho očakával asi len málokto.

Renomovaný výrobca hodiniek na zápästia používateľov rozširuje svoje portfólio o nový kúsok, ktorý ale tentokrát neslúži na zobrazovanie času, ale na zachytenie momentov v podmienkach, aké by obyčajná elektronika zrejme nerozchodila. Akčná kamera z dielne spoločnosti Casio totiž vydrží pád na tvrdú zem z až 4-metrovej výšky alebo ponáranie 50 metrov pod hladinou, a to znej robí jeden z najodolnejších modelov, aké v súčasnosti existujú.

Kamera nesie označenie G'z Eye GZE-1, z vizuálneho uhľa pohľadu pripomína populárny modelový rad hodiniek G-Shock a čo sa týka technických špecifikácií, nejde o nič výnimočné. V teréne s ňou natočíte Full HD video pri 30 fps, respektíve video v nízkom rozlíšení 480p, avšak pri 120 fps. Maximálne rozlíšenie širokouhlých fotografií dosahuje 6 megapixelov, pričom uhoľ pohľadu má až 190 stupňov a clonu reprezentuje číslo f/2,8.

Cenovku a ani dostupnosť pre globálny trh momentálne nepoznáme, no ako píše web The Verge, dá sa predpokladať, že vystrelí na tých 400 eur

Domov
Zdieľať
Diskusia