Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2017, 14:10
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Bavorská ikona naberá sily a zhadzuje váhu. Dôkladne upravená M3-ka CS vznikne len v 1200 kusoch

TECH BMW
Uložiť Uložené

BMW predstavuje najsilnejšiu M3-ku v ponuke.

BMW zahájilo posledné obdobie istú modelovú ofenzívu, ktorá vyvrcholí najmä nasledujúce mesiace až roky. Medzi pilotnými novinkami bude nepochybne úplne nová generácia radu 3, ktorá sa už mimochodom vo veľkom testuje v rámci posledných vývojových fáz. Ešte predtým, ako však novinku spoznáme, z Mníchova prichádza jedna zo záverečných edícií, ktorá má byť akousi bodkou za súčasnou generáciou. V reči BMW ide o vrcholný variant M3-ky, ktorý ku svojmu názvu pridáva dodatok CS. Ide tak o zástupcu strednej triedy v karosérii sedan, nakoľko CS-kové vyhotovenie sme sprvoti spoznali ako kupé M4 CS. To sa zaradilo medzi "štandardnú" M4-ku a vyšperkované M4 GTS. V prípade radu 3 však variant CS zastupuje úplný vrchol, nakoľko stojí za modelom M3 s Competition paketom, GTS-ko však v 4-dverovej karosérie nie je. Čo je teda podstatou novinky?

Verziu M3 CS poháňa dvakrát preplňovaný radový šesťvalec s objemom 3 litre a výkonom 460 koní a 600 N.m, prítomný je teda nárast sily o 10 koní a 50 N.m (v porovnaní s M3 Competition). Zároveň je však táto trojka o 50 kilogramov ľahšia, čo vo výsledku znamená akceleráciu na stovku už za 3,7 sekundy a maximálku 280 km/h. To je na sedan s výhradne zadným pohon naozaj slušná dynamika, navyše sme svedkami masívnejšieho zvukového prejavu, pod ktorý sa podpisujú M-kové výfuky z nerezovej ocele. O sprevodovanie sa stará 7-stupňová dvojspojková prevodovka Drivelogic, pribudlo množstvo karbónových detailov, nové 19, respektíve 20" disky. Súčasťou CS-ka sú pneumatiky Michelin Pilot Super Sport, M adaptívny podvozok a množstvo prvkov výbavy, ktoré nájdeme v rámci Competition paketu. BMW M3 CS vznikne len v 1200-kusovej sérii, ktorá sa k prvým zákazníkom dostane budúci rok. 

Späť
Zdieľať
Diskusia