Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2017, 18:11
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Remake hororového skvostu Suspiria od žánrovej legendy, taliana Daria Argenta, bude úplne odlišný od svojho originálu. Máme sa začať báť?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po pravde, radšej by sme sa báli počas sledovania filmu, než pred jeho samotným natočením.

Suspiria jednoznačne patrí medzi jeden z najpozoruhodnejších hororov minulého storočia. Mnohofarebný, psychotický vizuál, nebezpečné zahrávanie si s fantáziou diváka a jeden z najimpozantnejších hororových soundtrackov (vypočujte si zvučku z upútavky na konci článku a ihneď pochopíte)? Áno, to je Suspiria. Príbehovo rozpráva o mladej Američanke, Suzy Bannion (Jessica Harper), ktorá nedávno dorazila do baletnej akadémie, kde plánuje rozvíjať svoje nadanie. S podivnou školou a jej osadenstvom však ale rozhodne nie je čosi v poriadku a Suzy sa behom krátkej chvíle ocitá v rukách nemilosrdného zla. Niektoré remake-y narobili svojím predchodcom obrovskú hanbu, no iné naopak stáli skutočne za to. Do ktorej kategórie sa zaradí pripravovaná Suspiria?

 

Remake hororového skvostu Suspiria od žánrovej legendy, taliana Daria Argenta, bude úplne odlišný od svojho originálu. Máme sa začať báť?
Zdroj: Produzioni Atlas Consorziate

O réžiu jej réžiu sa stará Luca Guadagnino (Call Me By Your Name - úspešná romantická dráma, ktorá na Toronto IFF získala Cenu divákov pre najlepší film) a hlavnú postavu si v snímke zahrá Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey). Okrem nej ale vo filme uvidíme aj herečky, ako Chloe Grace Moretz, Mia Goth, Tilda Swinton či Jessica Harper. Tilda o filme prezradila, že sa vydá úplne odlišným smerom než jeho predchodca.

Podľa jej slov vo svojej podstate pôjde samozrejme o veľmi podobnú snímku, ktorá sa však nesnaží hlúpo kopírovať svoj originál. Tilda si myslí, že ľudia by mali pochopiť, že v prípade novodobej Suspirie nepôjde o remake v klasickom slova zmysle, pretože slovo "remake" dáva divákom dojem, že tvorcovia chcú vymazať svojho predchodcu, ale to je údajne presný opak toho, o čo sa filmári v tomto prípade snažia. Ide o dostačujúce slová útechy? Po pravde, ani veľmi nie.

Remake hororového skvostu Suspiria od žánrovej legendy, taliana Daria Argenta, bude úplne odlišný od svojho originálu. Máme sa začať báť?
Zdroj: Produzioni Atlas Consorziate

Na druhej strane sa však k filmu vyjadril aj samotný režisér Guadagnino a jeho slová by mohli verných fanúšikov originálu aspoň z časti upokojiť. Doslovne teda prehlásil: „Zostávajú mi tri mesiace do konca natáčania. Ide o veľmi špeciálny film a som na neho hrdý. Stále premýšľam nad tým, ako na neho budú ľudia vlastne reagovať, keď uvážim, že vychádza z majstrovského diela." Ďalej s dávkou vzrušenia dodáva:Môžem povedať, že Suspiria je pre mňa veľmi osobitnou záležitosťou; je pre mňa ako kyslík. Keď som pred 32-rokmi zhliadol originál, emócie, ktoré som cítil, boli tak silné, tak ohromujúce, a tak dôležité pre môj rast." Nevieme, či vás jeho preslov stopercentne upokojil, ale aspoň sme sa dozvedeli, že o plánovaný remake sa stará jeho skalný fanúšik a tak verme, že zo seba vydá len to najlepšie. Čo na celý tento projekt vravíte? Myslíte si, má nová Suspiria šancu stať sa dôstojným remake-om?


Domov
Zdieľať
Diskusia