Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2017, 10:37
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Nejde o mobilný telefón, ale inteligentný stroj. Zoznámte sa, toto je elegantná beštia z Číny.

Neustále lepšie čísla technických špecifikácií mobilných telefónov po rokoch stratili svoje čaro a už takmer nikoho nezaujímajú. Vysoké rozlíšenia majú dnes aj nižšie triedy a o jadrách procesorov, kapacite batérie či rozlíšení fotografií platí presne to isté. Snáď všetci renomovaní výrobcovia preto tento rok presmerovali hlavnú pozornosť inovácií z hardvéru na modernizáciu tradičného dizajnu, čo možno vidieť na ich tohtoročných high-end modeloch.

Displeje zaberajú viac prednej plochy, pretože porástli ich uhlopriečky, no zároveň ubudlo z konštrukcie, čiže logicky majú tenšie rámiky. Gigant Huawei navyše, podobne ako Apple, siahol okrem iného aj po offline umelej inteligencii, ktorá v nedávno predstavenom Android phablete s názvom Mate 10 Pro dostala za úlohu asistovať hneď vo viacerých oblastiach jeho naozaj nadupanej výbavy.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Pri fotení vám pomôže vytvoriť profesionálne vyzerajúci bokeh efekt, neustále zlepšuje energetický manažment, sama upravuje nastavenia fotoaparátu podľa objektu v zábere, zabezpečuje spoľahlivý preklad z jedného jazyka do druhého a po čase sa sama naučí, ako smartfón používate, vďaka čomu potom dynamicky prispôsobuje fungovanie, aby bol neustále v čo najlepšej kondícii. A to ani zďaleka nie je všetko.

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

Táto mašina s delikátnym systémom Android 8.0 Oreo bez akýchkoľvek pochýb patrí medzi to najlepšie, čo v súčasnosti nájdete na pultoch obchodov s elektronikou. Nie, nie je to iba o strojovom učení či modernom konštrukčnom prevedení. Za pochvalu tu totiž stojí asi všetko, na čom drvivej väčšine z nás tak záleží. Poďme však postupne.

Ozrutný displej, ale kompaktné telo

Nástupca modelu Mate 9 Pro zo začiatku tohto roka vybavili až 6-palcovým zobrazovacím panelom, ktorý tentokrát podľa slov výrobcu pokrýva až 81,61 % prednej plochy, a takmer rovnako veľkou konštrukciou, ktorá kombinuje dva kusy odolného skla s precízne opracovaným rámikom z hliníku v príslušnej farbe. V krabičke dokonca nájdete aj priesvitný ochranný kryt a na prednej strane je už od samotnej kúpy nalepená ochranná fólia.

Hovoríme tu nielen o prémiovo vyzerajúcom, ale i prémiovo pôsobiacom kúsku s lesklým povrchom a svojským dizajnom, aký si len tak nepomýlite, pričom je úplne jedno, z akej strany sa smartfón pozeráte. Nie je preto žiadnym prekvapením, že púta pozornosť všade tam, kde ho vytiahnete. Počas slnečného dňa navyše vyzerá ako drahý šperk. Pohľad na zadnú stranu, kde pribudol charakteristický a zároveň pekne vyzerajúci pásik, poteší predovšetkým tých, ktorí milujú dokonalú symetriu. Všetko je umiestnené presne tak, ako má byť. Dôslední priemyselní dizajnéri nezabudli ani na jeden jediný detail.

Rozmery: 154,2 x 74,5 x 7,9 mm

Váha: 178 gramov

Pomer: 81,61 %

Materiál: Sklo a hliník

Certifikácia: IP67

Dĺžka porástla, šírke ubudlo a hrúbke zase pribudlo, a to kvôli novému pomeru strán 18:9 (2:1), prostredníctvom čoho nahradili predchádzajúcich 16:9 a musím povedať, že sa mi aj napriek dlani či prstom menšieho vzrastu držal skutočne dobre. Uchop bol pevný a problém dokonca nebol ani s ovládaním v jednej ruke, s čím vám pomôže šikovné dotykové gesto. Stačí iba končekom palca prejsť po systémových navigačných tlačidlách a priamo pred sebou uvidíte softvérovú mágiu, pretože sa všetko na displeji zmenší a presunie do pravého dolného rohu, aby to bolo po ruke.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik
Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Doslova špičkovú ergonómiu tu zabezpečuje zadný kus vo všetkých stranách zaobleného (3D) skla. Pri držaní, či už v jednej alebo v oboch rukách, vás preto nebude nič tlačiť, ani rezať. A to ani pri dlhšom používaní. Výrobca navyše umiestnil biometrický snímač odtlačkov na také miesto, kde pri uchopení smartfónu prirodzene pokladáme konček nášho ukazováka, takže netreba ani nič hľadať, ako je tomu pri modeloch z dielne Samsungu.

Odporúčané
Testovali sme Huawei Watch GT 4. Jedny z najkrajších a najdostupnejších smart hodiniek plnohodnotne využiješ aj s iPhonom Testovali sme Huawei Watch GT 4. Jedny z najkrajších a najdostupnejších smart hodiniek plnohodnotne využiješ aj s iPhonom 15. októbra 2023, 10:00

Snímač odtlačkov prstov má až dychberúcu rýchlosť. V Huawei tento rok podľa všetkého sústredili pozornosť zlepšeniu tradičných technologických riešení (aj pri nabíjaní, ale o tom až neskôr) a zanevereli na výstredné inovácie v štýle Face ID, čiže skenovanie tváre a podobe. Prítomné biometrické zabezpečenie vás totiž vie rozpoznať takmer okamžite po priložení prsta. Stretol som sa už s viacerými bleskovo fungujúcimi snímačmi, no tento patrí na úplný vrchol. A je jedno, či hovoríme o rýchlosti alebo jeho presnosti. Ani raz počas niekoľkodňového testovania nenastala situácia, kedy by Mate 10 Pro nevedel, kto som.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Po bokoch vodeodolnej konštrukcie s certifikáciou podľa normy IP67 nájdete viacero mikrofónov, aby mal nahrávaný zvuk, napríklad počas komplexnejšej konferencie, lepšiu kvalitu. Rovnako bodnú pri živom preklade hovoreného slova z jazyka do jazyka, čo umožňuje predinštalovaná aplikácia od Huawei a Microsoftu - jeden človek hovorí do vrchnej časti a druhý zase do spodnej časti smartfónu. Pochvalu si však zaslúži aj prítomný zvukový výstup.

Prehrávanie zvuku dostali na starosti dva reproduktory. A keďže je každý umiestnený na rozdielnej strane konštrukcie, používateľ má v kombinácii s nádherným obrazom k dispozícii dokonalý multimediálny zážitok. Kryštálovo čistý zvuk smeruje priamo k nemu a ak náhodou preferuje vysokú úroveň hlasitosti, aj tú mu Mate 10 Pro dokáže poskytnúť. Na maxime som v malej miestnosti nevydržal viac ako pár sekúnd. Bolo to naozaj, ale naozaj hlučné.

Zásuvka pre SIM kartu obsahuje, podobne ako pri iných smartfónoch z Číny, slot až na dva kúsky, pričom oba dostali k dispozícii ako LTE konektivitu, tak aj funkcionalitu VoLTE, čiže kvalitné telefónne hovory prostredníctvom dátovej siete. Huawei tvrdí, že niečo podobné momentálne neponúka žiadny iný smartfón.

OLED s HDR je jednoducho lahôdka

Keďže ide o high-end model, súčasťou výbavy sú aj moderné zobrazovacie technológie, ktoré premenia obraz pred vami na umelecké dielo. Pestré a k realite blízke farby vrátane pestrého dynamického rozsahu má na svedomí nádherný AMOLED panel spolu s čoraz viac žiadanejšou podporou pre HDR obsah, ktorý nájdete napríklad v takej aplikácii Netflix. Môžete mi veriť, z tohto špičkového displeja nebudete vedieť odtrhnúť oči.

Technológia: AMOLED

Rozlíšenie: Full HD+

Hustota: 402 pixelov na palec

Pomer strán: 18:9

Vizuálny rozdiel medzi zastaralou metrikou dynamického rozsahu, akú používame viac ako tri dekády, a tou, akú prináša pred dvomi rokmi predstavený štandard HDR10, je obrovský.

Odporúčané
Nové smart hodinky Huawei budú tvojím osobným asistentom. Zamilovala si ich aj táto spevácka hviezda Nové smart hodinky Huawei budú tvojím osobným asistentom. Zamilovala si ich aj táto spevácka hviezda 3. októbra 2023, 15:00

Výrobcovia smartfónov zrejme konečne pochopili, že kvalita displeja netkvie iba v jemnom zobrazovaní, ktoré v súčasnosti ponúkajú aj cenovo dostupnejšie kúsky. Huawei Mate 10 Pro totiž nedostal Quad HD ako Mate 9 Pro, ale iba Full HD+ (1 080 x 2 160), no 402 pixelov na jeden palec pri mobilnom telefóne úplne bohato stačí. Nastavenia navyše obsahujú možnosť aktivovať inteligentné prepínanie medzi HD+. Nižšie rozlíšenie nezaťažuje procesor a nežerie tak veľa šťavy.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik
Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Z kroku čínskeho giganta by si mali brať príklad všetci tvrdohlaví výrobcovia, ktorí sa v roku 2017 ešte stále sústredia svoj marketing na čoraz vyššie čísla, a to aj na úkor používateľského komfortu. Nehovorím, že také 2K alebo dokonca 4K, inými slovami Quad HD a Ultra HD, nemá využitie, no tých príležitosti až tak veľa zatiaľ nie je. A keď už, tak aspoň nech nezabúdajú na riešenie inteligentného prepínania rozlíšenia, aké tu integroval i Huawei.

Dva foťáky, optika Leica a clona f/1,6

Veľmi mocná kombinácia, a to bez akéhokoľvek preháňania. Svedčí o tom aj nedávno publikovaný test, za ktorým stoja ostrieľaní odborníci z webu DxOMark, kde hlavný fotoaparát Mate 10 Pro získal 97 bodov, čo je o presne o tri viac ako dostal konkurenčný Samsung Galaxy Note8 či iPhone 8 Plus. Keď si ale odmyslíme hodnotenie videí, fotky môžu byť právom pyšné na plný počet. Jediný high-end model, na aký toto zmiešané hodnotenie nestačí, predstavuje Google Pixel 2, ktorý dostal bod navyše, teda rovných 98.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Duálny foťák funguje rovnako, ako funguje pri iných smartfónoch so značkou Huawei alebo Honor. Jednotlivé snímače s vlastnými obrazovými procesormi majú rozdelené úlohy tak, aby jeden zbieral informácie o farbách a druhý pre zmenu o svetle, čo následne spoja, aby vytvorili jeden poriadny záber. Keď do toho ešte primiešate aj vylepšenú optiku od nemeckého priekopníka Leica, nízke clonové číslo f/1,6 a možnosti zabudovanej umelej inteligencie, pri pohľade na fotografie veľmi rýchlo zabudnete, že v rukách držíte smartfón. Ich kvalita je tak vysoká, že tomu jednoducho nebudete veriť.

Hlavný fotoaparát

- 20 Mpx mono snímač

- 12 Mpx RGB snímač

- optika Leica

- f/1,6

- optická stabilizácia obrazu

- 2x obrazový procesor

- hybridný AF (4-v-1)

- AI bokeh efekt

Selfie fotoaparát

- 8 Mpx

- f/2,0

- AI bokeh efekt

Keď fotoaparát použijete po západe slnka, oslní vás tak nízky šum, že ho ani nebude takmer vidieť. Za pochvalu však stojí aj úroveň zachovania detailov, farieb alebo bohaté množstvo zachyteného svetla s bohatým spektrom odtieňov. Novinka od Huawei robí na smartfón doslova šialene dobré fotografie.

Odporúčané
Tieto hodinky ti v núdzi privolajú pomoc a za 60 sekúnd ti zmerajú také telesné hodnoty, o ktorých si doteraz nepočul Tieto hodinky ti v núdzi privolajú pomoc a za 60 sekúnd ti zmerajú také telesné hodnoty, o ktorých si doteraz nepočul 6. júla 2023, 14:00

Tie, ktoré vyhotovíte počas dňa, vynikajú skvelou expozíciou, širokým dynamickým rozsahom, pestrými farbami a nenormálne bohatými detailami. Umelá inteligencia navyše sama ešte pred stlačením spúšte vyberie ten najvhodnejší režim, čo znamená automatické nastavovanie parametrov, takže my sa nemusíme vôbec o nič starať. Stačí iba stlačiť spúšť a môžete si byť istí, že z fotoaparátu dostanete iba to najlepšie, nech už sú svetelné podmienky akékoľvek.

Autofocus tu totiž zabezpečuje špeciálny hybridný systém. Huawei Mate 10 Pro využíva na ostrenie laser, fázovú detekciu, hĺbku aj kontrast. Čaro spočíva v tom, že každé je dobré v rozdielnej situácii, takže sa v praxi vzájomne dopĺňajú, aby nebol záber rozmazaný, hoci sme cvakli rýchlo sa pohybujúci objekt. Ostré detaily má však na svedomí aj optická stabilizácia obrazu, čo pocítite počas natáčania videí.

Podobne ako fotografie, aj video zábery disponujú slušným dynamickým rozsahom, čiže pestrou paletou svetla, vďaka čomu sú opäť o niečo bližšie k realite. Za chválu ale tiež stojí expozícia, pekne vyzerajúce farby, dobre fungujúca redukcia pohybu či precízne vyváženie bielej farby. A aj tu treba vyzdvihnúť veľmi nízky šum, čo si opäť zaslúži palec hore.

V aplikácii fotoaparátu nájdete ešte dve užitočné funkcie - portrét a široká clona. To prvé prispôsobí nastavenia foteniu ľudskej tváre, manuálne aktivujete dvojnásobný optický zoom bez straty kvality a po stlačení spúšte rozmaže pozadie tak dokonale, že vám bude pripadať, akoby sa pozeráte na záber z drahej zrkadlovky. Hraničná oblasť, čiže prechod medzi zaostreným objektom a umelou inteligenciou rozmazaným pozadím, nemá z vizuálneho uhľa pohľadu absolútne žiadnu chybu. Široká clona ponúka to isté, avšak s tým rozdielom, že ubudne zo svetla a farbám pribudne viac sýtosti. Úroveň bokeh efektu si ale na druhú stranu môžete manuálne prispôsobovať, čo dá záberu profesionálny nádych.

Odporúčané
Huawei P60 Pro bude tvoj nový profi foťák vo vrecku. Toto sú dôvody, prečo by si ho mal uprednostniť Huawei P60 Pro bude tvoj nový profi foťák vo vrecku. Toto sú dôvody, prečo by si ho mal uprednostniť 26. mája 2023, 14:00

Rozmazať pozadie ale zvláda aj predný selfie foťák, ktorému s tým tiež pomáha umelá inteligencia. Výsledok sa teda dá porovnať s výsledkom, aké dosahuje zadná alternatíva. Vaša tvár bude ostrá, svetlá a všetko za ňou tmavšierozmazané.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Rovnako stojí za zmienku 3D panoráma. Ide o jeden z viacerých manuálnych režimov fotoaparátu Mate 10 Pro, ktorú keď použijete, vytvoríte, ako už napovedá samotný názov, trojrozmerný záber nejakého objektu. Fyzický pohyb smartfónu potom mení v spolupráci so senzormi uhol pohľadu, takže ho možno odfotiť po celom obvode a potom si ho tak môžeme na displeji aj obzerať.

Hi-tech Kirin 970 s AI procesorom

Najpodstatnejšiu hardvérovú súčasť reprezentuje vlastnoručne vyvinutý čipset Kirin 970, ktorý ako prvý na svete priniesol dedikovaný procesor pre strojové učenie. Umelá inteligencia v drvivej väčšine prípadov funguje prostredníctvom cloudu, takže aby mohla byť v akcii, potrebuje dátové spojenie. Mate 10 Pro preto dokáže zabezpečiť citeľne vyšší stupeň ochrany citlivých dát vrátane podstatne rýchlejších reakcií neurálneho systému, ktorý nie je v tomto prípade závislý od kvality internetu. Vďaka takzvanému NPU (Neural Processing Unit) funguje aj offline.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Huawei

Ako už bolo spomenuté vyššie, tento AI procesor asistuje smartfónu hneď vo viacerých oblastiach, aby nám ako spríjemnil a zjednodušil používanie mobilného zariadenia, tak aj zabezpečil rýchle reakcie systému alebo pomohol so zvýšením výpočtového výkonu.

Čipset: Kirin 970

RAM: 4 alebo 6 GB

Úložisko: 64 alebo 128 GB

Systém: Android 8.0 Oreo

Nadstavba: EMUI 8.0

Kirin 970 vznikol prostredníctvom moderného, iba 10-nanometrového vyrobného procesu, vďaka čomu výrobca znížil energetickú spotrebu o 50 a zároveň zvýšil výkon o 25 %. Hlavný procesor dostal 8 jadier, z čoho 4 pracujú na frekvencii 2,4 GHz a zostávajúce 4 na 1,8 GHz, aby tak šetrili batériu. Grafickým procesorom je Mali-G72 MP12, pričom ten tvorí až 12 jadier. Poďme ale na reálne skúsenosti z používania, ktoré sú neprekvapivo skvelé.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Mne sa do rúk dostal model s až 6 GB operačnou pamäťou, takže čo sa týka výkonu či reakcií, nepostrehol som ani jeden malinký problém. Očakávania boli presne také isté, ako je realita. S Huawei Mate 10 Pro si užijete mobilné hry pri tých najvyšších grafických detailoch a keď kliknete na ikonku nainštalovanej aplikácie, smartfón ju otvorí takmer okamžite po realizácii dotykovej interakcie s displejom. Strojové učenia vraj prispelo k až 12 % zrýchleniu a ja musím teraz uznať, že to v praxi adekvátne pocítite. Dokonalý je ale aj multitasking, počas ktorého listujete medzi spustenými aplikáciami tak rýchlo a tak svižne, ako keby robíte to isté so stránkami zošita. Jednoducho lahôdka.

Odporúčané
Novinka Huawei FreeBuds 5: Tieto slúchadlá ti vydržia až 30 hodín a nabiješ ich len za 20 minút Novinka Huawei FreeBuds 5: Tieto slúchadlá ti vydržia až 30 hodín a nabiješ ich len za 20 minút 21. mája 2023, 13:00

Ak niekoho zaujímajú čísla z benchmark testov, tak aplikácia AnTuTu udelila čipsetu slušných 177-tisív bodov, takže si vyslúžil o niečo lepšiu priečku, ako podľa renomovaného rebríčka dostal Galaxy Note8 alebo Xiaomi Mi 6. Pred Mate 10 Pro sa ocitol HTC U11, OnePlus 5 a dvojica tohtoročných iPhonov. Plusko má na účte až 217-tisíc bodov.

Android Oreo aj úplne nové EMUI 8.0

Smartfón príde na pulty obchodov s najnovšou verziou operačného systému Android, ktorá nesie číselné označenie 8.0 a názov Oreo. Je však obohatená o úplne novú nadstavbu EMUI 8.0 s pekne prevedeným používateľským prostredím v minimalistickom štýle a celkom bohatou funkcionalitou, kde nechýbajú ani inteligentné špecialitky využívajúce prítomné senzory, ktoré dokážu zvýšiť úroveň intuitívnosti ovládania. Screenshot tak vyhotovíte prostredníctvom dvojitého poklepania po displeji a priloženie slúchadla k uchu automaticky zdvihne prichádzajúci hovor. Šikovné aj užitočné.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Medzi softvérovými novinkami, ktoré ôsma verzia vlastnej grafickej nadstavby čínskeho výrobcu prináša, figuruje okrem iného možnosť spraviť z prichádzajúcej notifikácie rozdelenú obrazovku, po čom možno v jednu chvíľu používať dve aplikácie naraz. Samozrejme, platí to iba o tých, kde je k dispozícii príslušná podpora. Popri surfovaní na webe tak môžete zároveň odpisovať na správy od kamošov, a to aj bez toho, aby ste museli neustále prepínať medzi dvomi používateľskými prostrediami dvoch rôznych aplikácií.

Odporúčané
Super štýl, odolnosť a dlhá výdrž batérie. Huawei predstavil nové inteligentné hodinky WATCH Ultimate Super štýl, odolnosť a dlhá výdrž batérie. Huawei predstavil nové inteligentné hodinky WATCH Ultimate 13. apríla 2023, 15:00

Obraz v obraze (takzvané PiP) taktiež využijete iba pri podporovaných kúskoch, medzi ktoré patrí prehliadač Chrome alebo Google Maps. Keď z aplikácie počas prebiehajúcej navigácie prejdete na hlavnú plochu s ikonkami, v pravom dolnom rohu sa vám zobrazí malé pop-up okno, kde budete vidieť smer, akým máte ísť.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Upravené používateľské prostredie operačného systému Android sa navyše dá prepínať do tmavej podoby, takže viete zo zabudovaného OLED displeja dostať ešte viac. Čím viac je čierneho pozadia, tým viac pixelov smartfón vypína a tým viac šetrí drahocennú elektrickú energiu.

Súčasť základnej softvérovej výbavy predstavuje aj špičkový prekladač, ktorý využíva kapacity umelej inteligencie, aby dokázal poskytnúť vysokú kvalitu a pri živých konverzáciách potrebné rýchle reakcie. Áno, aplikácia má schopnosti takmer okamžite prekladať hovorené slovo do iného jazyka. Môžeme sa tak rozprávať s niekým, kto vôbec neovláda angličtinu. A to isté vie i počas video hovoru, obe strany ale musia mať ten istý translátor.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Šampión vo výdrži a bezpečnosti

Mate 10 Pro môžem bez obáv zaradiť medzi kúsky, ktoré ponúkajú doslova ukážkovú výdrž batérie na jedno nabitie. Aj napriek obrovskému displeju a ďalším faktorom nemal problem fungovať celé dva dni. Ak som trošku dupol na plyn, tak dal niečo cez jeden deň. Po jeho stlačení až na podlahu zvládol vydržať asi 16 hodín, čo je viac ako perfektné. Seriály na Netflixe, nejaké tie hry, veľmi frekventované chatovanie, surfovanie, e-mailovanie, fotografovanie alebo niekoľkohodinové počúvanie hudby, no aj tak mi v závere dňa ukazovalo cez 10 %. Dva palce hore Huawei.

Odporúčané
Nechceš darovať na Valentína sklamanie? Tieto darčeky radšej nechaj v obchode Nechceš darovať na Valentína sklamanie? Tieto darčeky radšej nechaj v obchode 11. februára 2023, 9:15

Inteligentný energetický manažment sa postupom času učí, aké aplikácie sú pre nás dôležité a aké pre zmenu nie. Podľa toho im potom umožňuje synchronizáciu dát na pozadí, ktorá má často krát prsty vo veľkej spotrebe. Vy sa teda ani v tomto prípade nemusíte vôbec o nič starať a ani nič manuálne nastavovať, len mu dajte pár dní na oťukanie.

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Gigant pri vývoji novinky zanevrel na bezdrôtové nabíjanie a miesto neho zamerať pozornosť na zlepšenie toho drôtového, z čoho nakoniec vzišla 5A nabíjačka s nadštandardne hrubým káblom, ktorá sa pripája do prítomného USB C portu. Na to, aby doplnila takmer 60 % z až 4 000 mAh kapacity, musí byť pripojená približne 30 minút. Výrobca však myslel aj na bezpečnosť, aby nenastal cirkus, aký bol okolo horiaceho Samsung Galaxy Note7, preto ju zveril do rúk renomovanému certifikačnému úradu TÜV Rheinland z Nemecka. A výsledok? Smartfón sa počas nabíjania príliš neprehrieva, hoci mu to ide rýchlejšie ako drvivej väčšine konkurencie.

Huawei Mate 10 Pro

Výbavou je rovný iPhonu X, no má Android. High-end smartfón Huawei Mate 10 Pro posúva hranice (Recenzia)
Zdroj: Matus Moravcik

Nie, Mate 10 Pro nekonkuruje iPhonu 8 Plus, ale rovno nadčasovému iPhonu X, pretože sa nachádza presne na tej istej úrovni. Je to ultimátne vybavený, ultimátne vyzerajúci a ultimátne prevedený smartfón s najnovším Androidom, ktorý funguje presne tak, ako by mal v roku 2017 fungovať každý jeden moderný operačný systém. Keď hľadáte hi-tech model, ktorý so sebou prináša poriadne dizajnové alebo technologické inovácie, toto môže byť jedna z možností. Tejto modernej novinke so značkou Huawei vôbec nič nechýba, preto si zaslúži plný počet. 10/10

Domov
Zdieľať
Diskusia