Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2017, 9:41
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Porsche smartfón má tak vysokú cenu, že zahanbil aj iPhone X

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Jeden z troch čerstvých modelov, ktorý vyniká ako dizajnom, tak aj cenou

Vyzerá to tak, že obávaná desiatka zo slnečnej Kalifornie dostala ešte obávanejšieho súpera, za ktorým stojí spoločnosť Huawei vrátane špičky z automobilového priemyslu. Počas predstavenia celkom slušne drahej novinky stál na pódiu v Mníchove aj sám šéf divízie Porsche Design, ktorá má tento vizuálny skvost s ladnými krivkami na starosti.

V podstate možno povedať, že tu hovoríme o vytunovanej vlajkovej lodi Mate 10 Pro v unikátnom tmavom prevedení so špecifickým DNA automobilky Porsche, avšak nie za 800, ale za tučnučkých 1 400 eur.

Presne tak, novinka z dielne čínskeho giganta ponúka prvotriedny dizajn vrátane špičkových high-end špecifikácií či procesoru pre offline strojové učenie, čo z neho robí niečo viac, ako tuctový smartfón v luxusne vyzerajúcom tele z prémiových materiálov. 

Nie je preto žiadnym veľkým prekvapením, že v útrobách nájdeme Kirin 970, čipset s AI procesorom, ozrutnou 6 GB RAMkou a až 256 GB úložný priestor (vrátane slotu pre microSD kartu), čiže o 128 GB viac, ako má základná verzia tento týždeň predstavenej vlajkovej lode. Zadnú stranu zdobí ergonomický snímač odtlačkov, dva foto senzory (RGB + monochromatický) so špičkovou optikou od spoločnosti Leica a laser na bleskové ostrenie záberu.

Čo sa týka pomeru, rovných 80,9 % plochy prednej strany zaberá nádherný OLED panel vo Full HD plus, ktorý navyše ponúka až 6-palcovú uhlopriečku. Keďže ale ubudlo z vrchného aj dolného rámiku, hardvérovým inžinierom sa podarilo zredukovať rozmery konštrukcie. A v praxi je to naozaj cítiť, rovnako aj na váhe smartfónu.

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

Predaj začne už o pár týždňov, pričom ten bude sprevádzať spomínaná sumička, ktorá novinku Huawei Mate 10 Porsche Design zaradí na úplný vrchol mobilného priemyslu. Viac už ale vo videu nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia