Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2017, 9:51
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Bezdrôtové slúchadlá Google Pixel Buds ovládajú až 40 jazykov. Používateľ sa tak vďaka nim vo svete nestratí

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Laptop, smartfóny, inteligentné reproduktory, malá kamera a nakoniec aj štuple.

Keď Apple predstavilo bezdrôtové AirPods, mnohých fanúšikov kalifornského jabĺčka začala trápiť obava, že jedno z malých slúchadiel bez káblov stratia. Google to vyriešil tak, že siahol po obyčajnej šnúrke, aby oba kúsky vzájomne spojil do jedného celku. Jeho čerstvo predstavené Pixel Buds sú však podstatne viac ako len nejaké high-end štuple do uší s kvalitným zvukom a bezdrôtovou konektivitou.

Jedna z viacerých noviniek od internetového giganta zvládne takmer okamžite prekladať vyslovené slová, a to až v 40 rôznych jazykoch. Pre používateľa to znamená, že ak sa náhodou ocitne na druhom konci planéty, tak nebude až tak stratený ako bez nich a bez znalostí konkrétneho cudzieho jazyka. Jediná nevýhoda spočíva v nutnosti mať pri sebe smartfón poháňaný operačným systémom Android vo verzii Nougat a vyššej. V opačnom prípade nám s prekladom nepomôžu.

Google Pixel Buds potrebujú získať bezdrôtový prístup k Google Asistentovi (obdoba Siri) s umelou inteligenciou, ktorý vie okrem iného aj zvukovo upozorniť na notifikácie zo smartfónu alebo mu tým istým spôsobom poskytne navigáciu.

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Aktivácia živého prekladača prebieha prostredníctvom vyslovenia frázy, ako je napríklad "help me speak French", po čom sa automaticky spustí žiadaná funkcionalita, píše spravodajský web CNBC. Ak teda niekto v jeho blízkosti vysloví niečo po francúzsky, priamo v ušiach bude počuť preklad v jeho jazyku. S odpoveďou sa stane presne to isté, tá však vyjde z reproduktoru telefónu. 

Na boku jedného zo štupľov sú navyše umiestnené aj dotykové tlačidlá, napríklad na ovládanie hlasitosti, prepínanie pesničiek alebo zastavenie prehrávania. Konektivita prebieha cez Bluetooth, batéria vydrží 5 hodín neustáleho používania a nabíjanie prebieha cez malú krabičku, do ktorej sa odkladajú. Tá má USB C port vrátane vlastnej šťavy. Zabudovaná batéria ponúka 620 mAh kapacitu, zatiaľ čo kapacita batérie slúchadiel dosahuje iba 120 mAh.

Predaj Pixel Buds začne niekedy v novembri s cenovkou na úrovni 159 dolárov, no na Slovensku opäť bez oficiálnej distribúciu priamo od výrobcu, čiže od Googlu. 

Bezdrôtové slúchadlá Google Pixel Buds ovládajú až 40 jazykov. Používateľ sa tak vďaka nim vo svete nestratí
Zdroj: Google
Domov
Zdieľať
Diskusia