Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2017, 13:22
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Historické fotografie, s ktorými sa vrátiš aj o sto rokov dozadu. Ako vyzeral drogový úkryt či explózia obrovskej vzducholode Hindenburg?

ZAUJÍMAVOSTI HISTÓRIA
Uložiť Uložené

Úchvatné zábery, ktoré ti na dejepise neukázali.

Vždy radi pomocou článkov navštevujeme viac než zaujímavé obdobia, ktoré sme, bohužiaľ, nikdy nezažili. História sa dá prinášať pomocou textových prameňov, rečovým dochovaním, no i úžasnými historickými fotografiami, ktoré nám často o danej udalosti či chvíli prezradia viac podrobností než niekoľko stoviek slov. Objav fotoaparátu sa datuje už ku koncu 19. storočia a práve od tej doby sme schopní zachovávať obrazové pramene i iného charakteru než namaľované či vyryté.


Samozrejme, niekoľko desaťročí dominovali fotografickému trhu predovšetkým čiernobiele zábery a keďže nájdeš niekoľko podobných záberov aj v tomto článku, určite ti je jasné, že na ich kolorizácii sa podieľalo niekoľko naozaj veľmi talentovaných umelcov i dobrovoľníkov. Aj vďaka nim totiž teraz dokážeme plne precítiť tragickú explóziu vzducholode Hindenburg, na ktorú si určite spomínaš z hodín chémie či dejepisu či atmosféru tradičnej americkej rušnej ulice priamo v centre New Yorku.

Domov
Zdieľať
Diskusia