Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2017, 10:35
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple opäť vyučuje výrobcov Android smartfónov. Batéria iPhonu 8 Plus má excelentnú výdrž

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Nové jabĺčko vedie na viacerých frontoch. Po špičkových foťákoch prišiel rad aj na akumulátor.

Nové osmičky možno vyzerajú ako viaceré predchádzajúce generácie, vo svojich útrobách však skrývajú podstatne výkonnejší, podstatne pokročilejší a predovšetkým podstatne šetrnejší hardvér. Veľký model iPhone 8 Plus aj napriek menšej kapacite batérie podal výkon, za aký by sa nehanbila ani jedna špička z mobilného priemyslu.

V odbornom teste webu PhoneArena mu nestačil žiadny z testovaných high-end smartfónov s operačným systémom Android. Za novinkou od Applu zaostáva ako Galaxy Note8, tak aj Google PixelLG G6, Xiaomi Mi 6 alebo taký HTC U11, pretože vydržala pri simulácii reálneho používania až 10 hodín a 35 minút. Jeden náročný deň by teda nemal byť žiadnym veľkým problémom.

Za tak dobrým výsledkom stojí najmä energeticky efektívny čipset A11 Bionic, ktorý vyrobili prostredníctvom pokročilého 10-nanometrového výrobného procesu. iPhone 8 Plus ale ťaží aj z pomerne nízkeho rozlíšenia, množstvo Android kúskov totiž disponuje veľmi jemnými displejmi. Áno, obraz je potom detailný, no zaťažuje sa tým celý systém. To sa potom odrazí na mierne slabšej výdrži naplno-nabitého akumulátora. A presne ten istý dôvod stojí aj za výsledkom tohtoročnej vlajkovej lode Xiaomi.

Domov
Zdieľať
Diskusia