Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2017, 17:44
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Očista 4 nám ukáže úplne prvú noc bez zákonov. Ako bude na sériu nadväzovať pripravovaný seriál?

FILMY A SERIÁLY THE PURGE
Uložiť Uložené

Očista je stále zisková a ešte s nami tým pádom nejaký ten mesiac pobudne.

So sériou The Purge má dozaista množstvo návštevníkov kín (vrátane mňa) celkom zaujímavý vzťah. Filmy s tématikou „Očisty" disponujú potenciálne skvelou premisou, no na druhej strane sa ani jednému z nich nepodarilo vymaniť z vôd podpriemerného béčka. Štúdiám však stále generujú vzhľadom k rozpočtu slušné zisky, čo znamená príchod ďalších filmov a ľudia jednoducho chcú vidieť tento potenciál využitý naplno. Trojke sa to síce nepodarilo a plány tvorcov sa tak už upriamujú na štvrtý zárez, ktorý ponesie názov The Purge: The Island. Premiéra je momentálne stanovená na 4. júl roka 2018 a dostali sme o nej hneď niekoľko zaujímavých informácii od tvorcu Jamesa DeMonaca, ktorý však tentokrát prenechal režisérsku stoličku Gerardovi McMurrayovi (Burning Sands). 

Film bude skúmať prvú experimentálnu očistnú noc...Vždy som a zamýšľal nad tým, prečo ľudia počas prvej takejto noci zostali vo svojich domovoch, prečo jednoducho neodišli do inej mestskej časti [názov The Island naznačuje, že prvá Očista sa odohrávala na New Yorskom Staten Islande]. Za všetkým stoja peniaze. Ľudia prisľúbili veľké čiastky peňazí tým najchudobnejším, aby vo svojich štvrtiach ostali, čím defakto monetizujú vraždy a násilie. V podstate uvidíte počiatok grotesknosti, akou očistná noc skutočne je a ako sa ňou manipuluje spoločnosť." Podľa týchto slov teda vieme, že pôjde o prequel, ktorý môže zabrúsiť do poriadne surových vôd, čo by s trochou filmárskeho umu a vkusu (a pri tejto sérii najmä toho scenáristického) vôbec nemuselo byť na škodu. Nie je to však jediný projekt s touto kontroverznou tematikou, ktorý môžeme v priebehu nasledujúcich rokov očakávať.

Očista 4 nám ukáže úplne prvú noc bez zákonov. Ako bude na sériu nadväzovať pripravovaný seriál?
Zdroj: Universal

Dočkáme sa aj televízneho seriálu, ktorý má pod taktovkou Blumhouse Television Production a nemusíte sa báť. Seriál bude na filmy priamo nadväzovať. „Seriál sa bude odohrávať medzi prvou Očistou [4. prichádzajúci film] a posledným filmom, v ktorom ju chcela senátorka Charlie Roan zastaviť. Pokiaľ sa teda v našom svete odohralo 20 alebo 15 beztrestných nocí, my budeme približne niekde pri siedmej či ôsmej. Bude tam aj niekoľko cameo rôl. Myslím, že fanúšikovia budú šťastní, keď uvidia známe tváre z filmov.

Neviem ako vy, no ja si okrem troch hlavných postáv na žiaden zásadný charakter nespomínam a tým pádom nemám potrebu vidieť ich akúsi background story. Tvorcovia snáď však vedia, čo robia a ja sa rád nechám prekvapiť. Ak by štvrtý film dopadol po kvalitatívnej stránke úspešne, asi by som mu šancu dal. Ako ste na tom vy? Máme tu nejakých zarytých fanúšikov tejto série, alebo ste skôr jeden z divákov, ktorému vadia všetky jej neduhy a stratili ste o ňu záujem?

Domov
Zdieľať
Diskusia