Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2017, 16:51
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Vodafone vás odteraz po prečerpaní balíčka dát úplne odpojí od pripojenia na internet

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO
Uložiť Uložené

Upozornenie dostanete len v SMS správe, ktorá zákazníka informuje o stave prečerpania dátového balíčka.

Ešte pred začiatkom prázdnin sa zákazníci telefónnych operátorov dočkali obrovskej revolúcie v podobe kompletného zrušenia roamingu v celej Európskej únii a zopár priľahlých štátov patriacich do nášho ekonomického priestoru. Pre mnohých bolo telefonovanie a hlavne používanie dát veľkým nákladom, prípadne sme sa museli podstatne obmedzovať alebo hľadať WiFi pripojenie na každom kroku. Tieto riešenia sú však pre moderného človeka príliš nepraktické, a preto je bezroamingová zóna obrovským víťazstvom. Asi všetkým bolo jasné, že všetci operátori budú na regulácie reagovať, keďže sa toto rozhodnutie priamo týka ich ziskov. 

Postupom času sme zaregistrovali zvyšovanie cien paušálov, no väčšina z nás si pravdepodobne ešte stále užíva ten, ktorý sme stihli s určitou viazanosťou uzavrieť v predstihu. Najväčší záujem je samozrejme o balíčky s čo najväčším počtom dát, na ktoré sú rovnako operátori čoraz viac skúpi a paušály zostavujú tak, aby sme boli nútení dokupovať si extra dáta. No a tu sa dostávame ku kameňu úrazu pre všetkých zákazníkov českého Vodafonu, ktorí už pár dní nemajú možnosť využívať spomalený internet po prečepaní dát.

Vodafone vás odteraz po prečerpaní balíčka dát úplne odpojí od pripojenia na internet

Podľa pracovníka infolinky - pána Petra Bialona, ktorému sme volali v priebehu písania tohto článku, musel Vodafone pristúpiť na túto zmenu kvôli Českému telekomunikačnému úradu. Ten dostal podnet od ostatných operátorov, ktorí považovali službu spomalených dát po prečerpaní balíčka za konkurenčnú výhodu. Zvyšok telefonistov už na nový biznisformát prešiel o niečo skôr a jednoducho sa im nepáčilo, že ich kolega môže byť pre zákazníka o niečo atraktívnejší. 

Odporúčané
Nechutný útok z publika aj bitka Petra Kuťku. Čo nám prezradili Lady Dee a Inked Dory? (Report z turnaja Clash of the Stars 7) Nechutný útok z publika aj bitka Petra Kuťku. Čo nám prezradili Lady Dee a Inked Dory? (Report z turnaja Clash of the Stars 7) 28. januára 2024, 16:30

Snáď najväčším problémom pri tejto zmene je skutočnosť, že Vodafone svojich zákazníkov absolútne neinformoval. Najprv dokonca zasielal po prečerpaní správy s textom o tom, že sa pripojenie k internetu len spomalí. A to aj napriek tomu, že už bolo dávno odpojené. Podľa spomínaného pracovníka je momentálne ľuďom zasielaná táto informácia v upozorňujúcej SMS správe pri prečerpaní určitého percentá dát. Dá sa však predpokladať, že práve tieto odkazy od operátora nikto nečíta a ešte mnohí zažijú šok pri úplnom odpojení od internetu. Ostáva len dúfať, že nepôjde o situáciu, kedy sa bez neho nebudete vedieť zaobísť. 

Vodafone vás odteraz po prečerpaní balíčka dát úplne odpojí od pripojenia na internet
Zdroj: terimakasih0 / Pixabay
Domov
Zdieľať
Diskusia