Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2017, 17:04
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

HBO plánuje ďalšiu spoluprácu s otcom Hier o Tróny, Georgeom R. R. Martinom. Pôjde o adaptáciu sci-fi fantasy románu s názvom Who Fears Death

FILMY A SERIÁLY HBO
Uložiť Uložené

V projekte bude George zastávať pozíciu výkonného producenta.

Autorkou románu Who Fears Death (Kto sa bojí smrti) je Nnedi Okorafor a práve ona sa v nedávnej dobe mala s danou horúcou informáciou pochváliť na sociálnej sieti Twitter. Otázkou zostáva, či táto nadšená reakcia nebola mierne ukvapená, pretože podľa dostupných informácií od Variety ešte niesú doriešené všetky formality. Ak ale k projektu skutočne dôjde, čo sa zdá byť pravdepodobné, malo by ísť o seriál s post-apokalyptickým prostredím. Zdá sa, že George bude mimoriadne vyťaženou osobou, pretože okrem prioritného (dúfame, že ide o jeho prioritu) dopísania série Pieseň ľadu a ohňa, sa bude venovať spin-offom z Game of Thrones, jeho účasť nie je vylúčená ani na knižnej adaptácii Nightflyers, a do toho prichádza samozrejme aj Who Fears Death a jeho pozícia výkonného producenta.

Obsahovo by sme sa mali v novom seriáli od HBO pozrieť do fiktívnej, post-apokalyptickej verzie Sudánu, kde sa ľudia triedia nielen podľa rasy, ale i podľa konkrétneho odtieňu pleti. Práve z toho dôvodu je kmeň Nuru so svetlejšou pleťou na vyššej hierarchickej pozícii ako kmeň Okeke s pleťou tmavšou. Hrdinkou príbehu je dievča Onlyesonwu s miešanou farbou pleti. Jej matku z kmeňa Okeke znásilní príslušník kmeňa Nuru, ktorý je zároveň mocným čarodejom. Dospievajúca Onlyesonwu časom získava magické schopnosti a premýšľa nad vykonaním pomsty. V roku 2011 získala kniha Who Fears Death ocenenie pre najlepší fantasy román. Mali by ste po obsahovej stránke o podobný seriál záujem?

Domov
Zdieľať
Diskusia