Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2017, 10:31
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Lukeovi sa skutočne podarilo založiť nový rád Jedi rytierov. Aké ďalšie zaujímavosti sme sa o The Last Jedi dozvedeli?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Star Wars: The Last Jedi má byť celkom odlišným filmom než predošlé epizódy. Pridá sa na "temnote" a taktiež zaujímavých postavách.

Dlho som rozmýšľal, či tento článok napísať. Nakoniec, nie každý chce o očakávanej snímke vedieť viac informácií, než je potrebné. Rovnako veľa ľudí sa však o novom Star Wars chce dozvedieť aj ten najmenší možný detail (pokiaľ nejde o priamy spoiler), a tak dnes čítate zaujímavosti a informácie o deji The Last Jedi. Množstvo z nich pochádza priamo z oficiálnych kanálov, respektíve úst režiséra Riana Johnsona. Pohodlne sa teda usaďte, želám vám príjemné čítanie.


A keďže toho bude už tak veľa, vynecháme omáčky a všetky už objasnené súvislosti. Ak máte záujem dozvedieť sa viac o deji, hercoch či tvorcoch, smerujte do toho vlákna. Dnes sa budeme venovať len teóriám a zaujímavým ohláseniam. V prvom rade vám môžeme prezradiť, že Luke Skywalker po udalostiach v The Return of the Jedi skutočne postavil nový rád Jedi a vychovával mladých rytierov. Jeden z jeho žiakov však chrám zničil a pravdepodobne vyvraždil svojich spolužiakov (nevieme, ako presne skončili, ani či ich na 100% zabil Kylo). Luke sa následne uchýlil k hľadaniu prvého chrámu Jedi, čo sa mu aj podarilo. Nachádza sa na planéte Ahch-To, nežije tam však sám. Spoločnosť mu robia akési kreatúry, nejde ale o Ewokov. Rey s Lukeom podstúpi tréning, nebude to však nič, čo by sme čakali. Luke je totiž úplne iným človekom, než akého ho poznáme z pôvodnej trilógie.

Lukeovi sa skutočne podarilo založiť nový rád Jedi rytierov. Aké ďalšie zaujímavosti sme sa o The Last Jedi dozvedeli?
Zdroj: Lucasfilm/Disney

Od Hamilla sme sa dočkali aj tradičných PR kecov o tom, aká je nová Epizóda v mnohých aspektoch odlišná od svojich predchodcov, zároveň však uspokojí všetkých fanúšikov. A my dúfame, že sa o to pričiní aj Kylo Ren. Mnohých táto postava iritovala, no v redakcii sme ňou nadšení. Má obrovský priestor pre zmenu, pre vývin charakteru a pravdepodobne sa postará aj o pár nabitých akčných scén. Kylo Ren je skvelý záporák, veľmi mladý, nie príliš skúsený a príliš namyslený. Snáď ho čaká ešte dlhá cesta, no my veríme, že Adam Driver sa s rolou popasuje viac než dobre. Nakoniec, Rian Johnson s postavami pracovať dokáže výborne a Kylovi to môže napomôcť. On sám ale bude potrebovať aj istú psychickú a fyzickú pomoc. Zo šrámov boja s Rey sa ešte naplno nezotavil a taktiež si zabil otca. Akokoľvek verí v temnú stranu sily, tieto udalosti s ním zamávali. Spoločne s Generálom Huxom a Captain Phasma prahnú po pomste a pravdepodobne si po ňu aj prídu.

Canto Bight

Lukeovi sa skutočne podarilo založiť nový rád Jedi rytierov. Aké ďalšie zaujímavosti sme sa o The Last Jedi dozvedeli?
Zdroj: Lucasfilm/Disney

Čo sa týka ostatných postáv, z najhoršieho sa musí dostať aj Finn. S Poeom a údajne aj Leiou sa majú vydať na ďalšiu prísne tajnú misiu spoločne s novou postavou Rose Tico (Kelly Marie Tran) a jej sestrou Page (Veronica Ngo). Obe by mali byť členkami údržby v Aliancii rebelov a má ich čakať neočakávané dobrodružstvo. Pár informácií o svojej postave predniesol aj John Boyega. Veľmi sa teší na to, ako sa Finn stane po udalostiach v The Last Jedi legendou, zabudnúť však môžeme na ďalší súboj so svetelným mečom. Nič také sa už pre neho údajne neplánuje. Spoločne pravdepodobne navštívia kasíno Canto Bight. Johnson chcel divákom ukázať, ako vyzerá zvrchovanosť, bohatstvo a luxus v galaxii. Ďalšie nové postavy sú hrané Beniciom Del ToromLaurou Dern. Druhá menovaná hrá vysoko postavenú členku odboja s menom Vice Admiral Holdo. O Del Torovi veľa nevieme, má však hrať tajomnú postavu menom DJ. Dôvod jeho prezývky nám bude odhalený, jeho skutočné meno však nie.


Laura Dern

Lukeovi sa skutočne podarilo založiť nový rád Jedi rytierov. Aké ďalšie zaujímavosti sme sa o The Last Jedi dozvedeli?
Zdroj: Lucasfilm/Disney

Benicio Del Toro

Lukeovi sa skutočne podarilo založiť nový rád Jedi rytierov. Aké ďalšie zaujímavosti sme sa o The Last Jedi dozvedeli?
Zdroj: Lucasfilm/Disney

Epizóda IX mala byť príbehom Leiy. Sedmička bola sčasti o Hanovi, osmička o Lukeovi a deviatka mala ukončiť príbeh hrdinskej trojice, ktorá zachránila galaxiu a miliardy životov. Bohužiaľ, tragická smrť Carrie Fisher zmenila scenáristom plány. Nie je známe, čo všetko sa zmenilo, v každom prípade, v snímke sa Carrie Fisher a jej Leia objaviť nemajú. Nedočkáme sa teda žiadneho CGI, dvojníčky ani ničoho podobného. Údajne. Natáčanie Epizódy IX, ktorú zrežíruje Colin Trevorrow (Jurassic World), začína v januári (leden) 2018, pričom premiéra je naplánovaná na máj (květen) 2019.

Smrťou Carrie boli všetci pochopiteľne otrasení, obzvlášť Rian Johnson. Ten dal na jej rady a scenár sa čiastočne prepisoval práve podľa jej návrhov. Spriatelili sa a Rian dúfal, že im kamarátstvo vydrží ešte pár rokov. Naposledy ju videl v novembri na jej narodeninovej oslave, kde boli skutočne všetci jej blízki. Rian to spätne považuje za perfektnú rozlúčku, kedy mala okolo seba všetkých dôležitých ľudí vo svojom živote. Skutočne sa obávam, aký uslzený vyjdem z kina. Už pri písaní textu o Carrie a jej nezabudnuteľnej Leiy sa mi tlačia slzy do očí.

Pár krátkych zaujímavostí:

  • Natáčanie opäť prebiehalo primárne s pomocou praktických efektov. VGX a CGI snímok bude neúrekom, ale všade, kde sa dalo, figurovali pred kamerami reálne postavy, kostýmy a rekvizity.
  • Názov filmu sa vymyslel ešte pred napísaním scenára.
  • The Last Jedi bude vážnejší a temnejší než The Force Awakens, ale tešiť sa môžeme aj na humornú zložku.
  • Nečakajte žiadnu romantiku.
  • Rian Johnson mal množstvo priestoru pre vymýšľanie svojich dejových liniek. Abrams s Kasdanom síce načrtli, ako má celok vyzerať, no každý jeden režisér trilógie má nesmierne voľnú ruku pri písaní scenára a tvorení príbehu. Doteraz vlastne nevieme, kto rozhodol o tom, ako sa má Epizóda IX skončiť.

PS: Ak sa tešíte na Snokea a na fakt, že nám Epizóda VIII odhalí jeho identitu, asi budete sklamaní. Rian Johnson to pre svoj film údajne neplánuje. Na druhej strane, máme sa dočkať odhalenie toho, odkiaľ pochádza Rey a kto sú jej rodičia.

PS2: Druhý trailer údajne dorazí na D23, každoročnej akcii Disney, kde predstavuje svoje snímky. Konať sa bude od 14. do 16. - 17. júla (červenec).

Domov
Zdieľať
Diskusia