Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2017, 20:47
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Táto dvojkilometrová pizza sa stáva najväčšou na svete a oficiálne prepisuje všetky Guinessove rekordy. Pochutnali si na nej aj bezdomovci

ZAUJÍMAVOSTI PIZZA SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Ak si si do dnešného dňa nevedel predstaviť 8 ton pizze pohromade, veľmi radi ti tento pohľad ponúkneme.

Guinessovej knihe nájdeme množstvo rôznych rekordov a väčšina z nich by sa dala považovať za aspoň trochu bizarné, keďže ľudia sa snažia navzájom prekonávať doslova vo všetkom. Tentokrát sa vrátime k obľúbenej disciplíne, ktorou je príprava pizze obrovských rozmerov. Do posledných dní sa na prvej priečke držal výkon talianskych kuchárov, pričom tým sa podarilo vytvoriť ich tradičné jedlo v rozmeroch dosahujúcich 1,8 kilometra, čo je síce šialené, ale keď ide o prvenstvo, tak prečo nie. Po približne roku sa však teraz našla iniciatíva popasovať sa s týmto rekordom a prekonať ho tak, aby sa už nikto o nič podobné nepokúsil. 

Pôvodný zámer desiatok kuchárov a dobrovoľníkov bol vytvoriť pizzu s dĺžkou aspoň 2,1 kilometra, nakoniec sa však uspokojili aj s dvomi kilometrami a už tento ich výsledok bude pre ďalších odvážlivcov poriadným orieškom. Organizátori a porota odhadli váhu celej pizze na asi 7,8 tony. Približne polovicu tvorilo cesto, no nechýba ani 2,5 tony paradajkovej omáčky a 1 650 kíl syra. Ani samotné pečenie nebolo úplne jednoduché, ale obrovské kovové lešenie a posuvné rúry všetko vybavili za asi 8 hodín. Tento príbeh má aj veľmi príjemný koniec, keďže po oficiálnom meraní bola pizza nakrájaná ná 63 tisíc kúskov a väčšina putovala tým, ktorí to potrebujú najviac, teda bezdomovcom.
 
Domov
Zdieľať
Diskusia