Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2017, 10:33
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Tesla vypúšťa prvú upútavku na nový elektrický crossover. Príde Model Y naozaj bez spätných zrkadiel?

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

V roku 2020 by sa malo zavŕšiť "S3XY" portfólio.

Tesla sa v nasledujúcich rokoch chystá citeľne rozšíriť portfólio, sám Elon Musk sa totiž nedávno opäť nechal počuť vidieť na Twitteri, kde napísal, že v blízkej budúcnosti je na pláne hneď niekoľko nových modelov. Vieme tak, že skôr či neskôr sa dočkáme druhej generácie malého Roadsteru, elektrická automobilka sa ale netají ani expanziou do vôd nákladnej prepravy, nakoľko avizovaný je aj akýsi pick-up či dokonca truck. Žiadnym tajomstvom však nie je ani to, že ako prvý sa do portfólia začlení Model Y, čo najnovšie naznačuje už aj vôbec prvý teaser. Teda, ono v podstate stále čakáme na už niekoľko rokov očakávanú 3-ku, keďže do dnešného dňa sme sa sériovej podoby nedočkali, nehovoriac o jej produkcii.

Tak či onak, na tradičnom zjazde akcionárov spoločnosti došlo k odhaleniu siluety Modelu Y, ktorý bude predstavovať crossover hierarchicky postavený pod X-kom. Sprvoti sa hovorilo, že pôjde o elektromobil odvodený z Modelu 3, posledné správy ale jasne naznačujú, že vo veci je úplne nový základ a platforma, ktorá prinesie vylepšené usporiadanie jednotlivých elektrických komponentov. Zaujímavosťou je, že naznačený tvar karosérie ypsilonu postráda spätné zrkadlá. To, či Tesla teda chystá auto s množstvom kamier a integrovnaých obrazoviek alebo poukazuje na skutočnosť, že Model Y už nebude riadiť vodič je otázne. Dozvedieť by sme sa to mali okolo roku 2020, kedy sa má novinka objaviť na trhu.

Tesla vypúšťa prvú upútavku na nový elektrický crossover. Príde Model Y naozaj bez spätných zrkadiel?
Domov
Zdieľať
Diskusia