Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2017, 17:01
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Indické dievčatko so štyrmi nohami konečne podstúpilo najdôležitejšiu operáciu svojho života. Lekári si pritom mysleli, že je len zakliata

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA
Uložiť Uložené

Príbeh so šťastným koncom z ďalekej Indie.

Životná situácia mnohých ľudí v Indii je zúfalá a kvôli nízkemu životnému štandardu si nemôžu dovoliť množstvo vecí, ktoré my považujeme za úplne bežné. Ešte v januári sa v meste Gujarat na západe Indie narodilo maličké dievčatko, ktoré už na prvý pohľad vyzeralo nezvyčajne. Na jej chrbtici boli doslova pripojené dve nohy navyše a keď situáciu zbadali miestni lekári, zhodnotili, že jej rodičia boli pravdepodobne zakliati a za ich dieťa so štyrmi nohami je zodpovedná čierna mágia. Už úvodným problémom bolo, že rodičia nemali dostatok peňazí na to, aby zašli za lekármi a situáciu v bruchu zmonitorovali prostredníctvom ultrazvuku, takže nemali šancu tušiť, že namiesto jedného potomka čakajú hneď dvoch, avšak jeden z nich je parazitickým dvojčaťom.

 

Dievčatko sa síce narodilo už v januári, ale rodičia si museli počkať až do minulého týždňa, kedy sa lekári konečne pustili do operácie, ktorá z neho spravila plnohodnotné bábätko bez zbytočného utrpenia. Dievčatko, ktoré zatiaľ ešte nemá žiadne meno, nemalo dostatok sily na to, aby ho lekári operovali už krátko po narodení, a preto sa radšej rozhodli počkať, aby náhodou pri náročnom zákroku nespôsobili viac škody ako úžitku. Po úspešnej operácii sa už usmievajú aj samotní rodičia, pretože doteraz od ľudí vo svojom okolí často počúvali, že to bola istotne mágia, keďže netušia, čo je to parazitické dvojča a aká vzácna je táto forma vývoja plodu. Rodičia už budú môcť svojmu potomkovi dať aj meno, čoho sa doteraz báli, aby predišli ešte väčšej emocionálnej traume v prípade, že by to ich dievčatko neprežilo.

Odporúčané
Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky 13. marca 2024, 16:30


Domov
Zdieľať
Diskusia