Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2017, 18:01
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na Harvarde miesto záverečnej práce odovzdal rapový album. 10 trackov mu zabezpečilo skvelý úspech aj s vyznamenaním

ZAUJÍMAVOSTI RAP USA
Uložiť Uložené

Inšpiratívnym albumom sa snaží poukázať na situáciu Afroameričanov v USA.

Študent Harvardskej univerzity sa nebál ukončiť svoje štúdium jeho vlastným rapovým albumom, ktorý prezentoval ako svoju záverečnú prácu. Album Liminal Minds trvalo 20-ročnému Afroameričanovi s menom Obasi Shaw vytvoriť vyše roka a získal zaň druhú najlepšiu známku. Samozrejme však nejde len o hocijaký album s náhodnými skladbami na ňom. Obasi Shaw sa totiž podujal na desiatich trackoch vyobraziť situáciu Afroameričanov v USA. Na každej skladbe sa pritom však vciťuje do inej osoby sledujúcej situáciu a takto všetko dokáže vyobraziť z viacerých uhlov pohľadu. Jeho poradca na Harvarde Josh Bell bol veľmi prekvapený jeho nápadom a tiež, ako nezabudol na niektoré veľmi dôležité fenomény ako rasizmus, policajná brutalita či otroctvo.


Formát celého diela je inšpirovaný dielom The Cantenbury Tales od Geoffreyho Chaucera. To pochádza ešte zo štrnásteho storočia a Obasi si najprv nedokázal predstaviť, že by niečo podobné dokázali na Harvarde akceptovať, nakoniec sa však spoľahol na progresivitu univerzity a uspel. Album Liminal Minds bol veľmi ocenený za jeho jedinečnosť a univerzita ho tiež pridala do svojej knižnice ako akademický kúsok umeleckej tvorby.

Domov
Zdieľať
Diskusia