Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2017, 10:50
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

HTC U11 má najlepší foťák zo všetkých smartfónov. Neprekonal ho Galaxy S8, iPhone 7 a ani Google Pixel

TECH
Uložiť Uložené

Palec hore.

Od predstavenia najnovšieho počinu z dielne internetového giganta neuzrel svetlo sveta žiadny iný model, ktorý by ho dokázal v kvalite vyhotovených záberov prekonať. Teda až dodnes, pretože ešte čerstvá novinka pod označením U11 od taiwanskej spoločnosti High Tech Computer s tým nemá absolútne žiadny problém. Jej fotoaparát dostal od odborníkov z webu DxOMark dychberúcich 90 bodov, čo je presne o bod viac, ako mal posledný šampión Google Pixel.

HTC U11 ale nevyniká iba v špičkovej foto výbave. Za zmienku taktiež stojí elegantne prevedená konštrukcia s poriadne lesklým povrchom z dvoch kusov odolného 3D skla a oblým krivkami, zvýšenou odolnosť nielen voči vode, nadštandardný zvukový vstup so 4 mikrofónmi aj výstup vo vysokom rozlíšení alebo špeciálne ovládacie gestá, ktoré nazvali Edge Sense

Edge Sense ponúka netradičný spôsob ovládania smartfónu prostredníctvom stláčania bokov prémiovej konštrukcie, kde by mali byť zabudované senzory schopné rozpoznávať tlak dotyku. Ak ho teda pri držaní trošku stlačíme, aktivuje sa nám určitá funkcia alebo zapne používateľom vybraná aplikácia (fotoaparát, Facebook a i.), a to bez jedinej dotykovej interakcie s displejom. Všetko bude záležať už iba od toho, na aké miesta konštrukcie si špecifickú akciu nastavíme.

Čo sa týka predného či zadného fotoaparátu, HTC U11 obdarovali naozaj pokročilým mobilným softvérom a hardvérom. Rozlíšenie toho zadného dosahuje už viac-menej tradičných 12 megapixelov, clonové číslo je f/1,7, pixely majú veľkosť 1,4 mikróna a v zostave nechýba ani optická stabilizácia obrazu. Dobre, technické špecifikácie už poznáme, čo však tá kvalita? Ostrieľaný web DxOMark v tom má jasno - nič lepšie v obchodoch vraj momentálne nenájdete.

A cena? Ako sme si pri produktoch nesúce značku HTC zvykli, potenciálni záujemcovia si opäť musia pripraviť tak trošku väčší obnos peňazí, pretože si predajcovia budú pýtať až okolo 750 eur. Dostupnosť je hlásená na jún, no niektoré krajiny dostanú príležitosť už v máji.

Technické špecifikácie HTC U11

  • 5,5-palcový Super LCD 5 displej v Quad HD rozlíšení
  • sklo Gorilla Glass 5
  • čipset Snapdragon 835
  • 12 MPx zadný foťák (f/1,7, OIS)
  • 16 MPx predný foťák
  • 4 GB RAM
  • 64 GB úložisko + microSD
  • 3 000 mAh + rýchle nabíjanie Quick Charge 3
  • Android 7,1 Nougat + nadstavba Sense
  • certifikácia IP67
Domov
Zdieľať
Diskusia