Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2017, 13:05
Čas čítania 0:00
Lucia Čakyová

Potrebuje tvoj Instagram dávku nádherných fotografií? Potom sleduj tieto talenty zo Slovenska a Česka

KULTÚRA INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Vynikajúce profily z našich krajín, ktoré jednoducho musíte poznať.

Redakcia Freshfem vám naposledy priniesla článok o zaujímavých slovenských fotografkách. Ak ste tak ešte nespravili, určite naň nezabudnite kliknúť. Dnes sa pozrieme na ďalšie vynikajúce profily talentovaných fotografov zo Slovenska a Česka. Instagram je nekonečná studnica inšpirácie a kreativity a platí to aj u fotografov z našich končín. Ich snímky sú viac než očarujúce a po ich zhliadnutí nebudete vedieť či skôr zmeniť pozadie na mobile alebo na počítači.

Áno, aj v tejto časti sa objavia fotografi, ktorí sú ochotní kvôli záberom precestovať stovky kilometrov. Nájdeme tu však aj rovnako krásne snímky slovenskej či českej prírody. Ak dáte nasledujúcim talentom follow, nebudete ľutovať. Úžasných záberov prírody a architektúry na Instagrame totiž nie je nikdy dosť a pohľad na ne vám zaručene spríjemní deň.

Poznáš zaujímavého a talentovaného fotografa vo svojom okolí alebo si ním ty sám? Chceš sa objaviť v ďalšej časti tohto seriálu? Potom neváhaj a pošli nám tip na mail [email protected] a možno sa objavíš v ďalšom diele.


@patrikpaulinyi

Podľa vysokého počtu followerov by ste možno tipovali, že ide o zahraničného fotografa, no opak je pravdou. Patrik je cestovateľ, filmmaker a fotograf zo Slovenska, aj keď veľký počet jeho fotografií pochádza zo zahraničných lokalít, ako napríklad Švajčiarske Alpy, Island, Faerské ostrovy, Grécko, Slovinsko a ďalšie. Na cestách mu robí spoločnosť jeho priateľka Andrea a nerobí im problém stanovať napríklad pri teplote mínus 10 stupňov Celzia. Nuž, ak sa chcete zobúdzať s výhľadom na Matterhorn, je potrebné trochu upustiť zo svojho pohodlia.

 @zdronu

Ako napovedá názov profilu, pôjde o vzdušné fotografie vyhotovené dronom. Ich tvorcom je 23-ročný Richard Raymann z Bratislavy, ktorý sa so svojimi snímkami z vtáčej perspektívy značne odlišuje od fotografov s bežnými zábermi. Chcete vedieť, ako vyzerá svet z pohľadu operenca? Potom by ste určite mali sledovať Richardov zaujímavý profil plný kvalitného materiálu.

@lucasbejcek

Architektúru máme veľmi radi, a tak nesmie chýbať ani v tomto diele. V Lukášovom hľadáčiku sa objavujú najmä stavby a nie je sa čomu čudovať, keďže je študentom stavebného inžinierstva v Prahe. Sem-tam načrie aj do fotografie ľudí či prírody.

@radimzboril

Atmosférické fotografie máme radi a na profile mladého Čecha ich nájdete neúrekom. Radim najčastejšie zachytáva lesy a vrchy a jeho snímky vám môžu navodiť priam melancholickú náladu, čo ale vôbec nie je zlé. 


Anketa:
Ktorý fotograf ťa zaujal najviac?
1. patrikpaulinyi
2. zdronu
3. lucasbejcek
4. radimzboril
5. všetci
1. patrikpaulinyi
40 %
315 Hlasov
2. zdronu
9 %
68 Hlasov
3. lucasbejcek
4 %
34 Hlasov
4. radimzboril
27 %
216 Hlasov
5. všetci
21 %
164 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia