Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2017, 16:04
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Malí chlapci v českej zoo ukameňovali a dokopali plameniaka na smrť. Po zadržaní vraj neprejavili ani kúsok ľútosti

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO
Uložiť Uložené

Vo veku päť, šesť a osem rokov neváhali usmrtiť nevinného plameniaka.

Ľudstvo vkladá nádej do mladej generácie, ktorá by mohla posúvať hranice v našej spoločnosti ešte ďalej, avšak ohavný prípad z českej zoologickej záhrady svedčí skôr o opaku. Priamo v jihlavskej zoologickej záhrade sa trom malým chlapcom vo veku päť, šesť a osem rokov podarilo preniknúť do priestoru, v ktorom prečkávajú zimu vzácni plameniaci a namiesto toho, aby sa kochali nezvyčajnými operencami, zobrali do rúk kamene a začali ich hádzať od bezbranného zvieraťa, čím ho nakoniec usmrtili.

Okrem kameňov si pomáhali aj kopancami a po smrti prvého plameniaka uštedrili zopár kopancov aj ďalšiemu zvieraťu, lenže to prežilo a momentálne je v opatere veterinárov. Hodnota jedného plameniaka sa pritom podľa zoológa Jana Vašáka pohybuje okolo dvoch tisícov eur, ale v tomto prípade nešlo o finančnú ujmu. Chlapci po svojom ohavnom čine z miesta činu utiekli, ale našťastie sa dvoch z nich podarilo chytiť, avšak zo začiatku odmietali akokoľvek spolupracovať a na ich tvárach by si ťažko hľadal ľútosť či výčitky svedomia z činu, ktorého sa práve dopustili. Na miesto boli privolaní policajti a a ako informoval portál Blesk.cz, je možné, že sa české úrady bližšie pozrú aj na rodičov všetkých chlapcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia