Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2017, 17:00
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Bugatti postavilo superluxusnú jachtu inšpirovanú pekelným Chironom. Obsahuje vlastnú vírivku, ohnisko aj špeciálne drevo

TECH BUGATTI
Uložiť Uložené

V Bugatti sa s dizajnom svojej jachty dosť pohrali.

Automobilka Bugatti ešte minulý rok svetu predstavila svoj nový superšport s názvom Chiron, ale zrejme si ani len netušil, že okrem štvorkolesového tátoša jej onedlho do portfólia pribudne aj ďalší model s názvom Niniette 66. Bugatti Niniette 66 bude jachta dlhá 20 metrov a jej luxusná konštrukcia bude vyrobená prevažne z karbónových vlákien, takže budúci majitelia sa nemusia báť o jej výdrž a pevnosť. Práce na jej dizajne sa začali ešte v roku 2015, keď sa automobilka spojila s Palmerom Johnsonom, avšak po predstavení Chironu sa záujemcovia spomedzi zákazníkov Bugatti vyjadrili, že by ich nová jachta mohla byť o čosi podobnejšia samotnému autu.

Palmer preto prvotný dizajn s Bugatti detailne prepracoval a vznikla z toho jachta plná najmodernejších vychytávok s čalúnením zo špeciálneho modrého dreva a dokonca s vlastným miniatúrnym ohniskom na palube. Jachta má na palube okrem ohniska aj vlastnú vírivku, ktorá výborne sekunduje otvorenému priestranstvu v podpalubí, pretože Palmer zvolil namiesto rozdeľovania podpalubia na jednotlivé kajuty cestu otvoreného priestoru a treba skonštatovať, že mu to skvele vyšlo. Bugatti by malo začať odovzdávať svoje jachty novým majiteľom už začiatkom budúceho roka, ale zatiaľ odmieta prezradiť ich cenu, a tak môžeme len hádať, koľko si vlastníci Chironu priplatia za kombináciu auta s jachtou.  

Domov
Zdieľať
Diskusia