Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2017, 12:57
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Na pulty slovenských obchodov prichádza ďalší smartfón pre náročných. Huawei P10 má všetko, po čom túžiš

TECH
Uložiť Uložené

Čína to s telefónmi vie.

Minuloročný high-end model P9 zožal slávu najmä vďaka svojej prémiovej konštrukcii z hliníku a duálnemu fotoaparátu, ktorý ešte len donedávna nemal obdoby. Huawei sa preto logicky rozhodol pokračovať v tom dobrom, z ktorého pri novej generácii spravil ešte lepšie. Nasledovník s menom P10 dostal do výbavy podobný foto hardvér, avšak s citeľne vyšším rozlíšením, jeho telo vyniká oblejšími krivkami a na výber je skutočne pestrá paleta farebných prevedení. To najpodstatnejšie sa ale skrýva v samotných útrobách, kam napratali celkom solídny kus modernej technológie.

Na pulty slovenských obchodov prichádza ďalší smartfón pre náročných. Huawei P10 má všetko, po čom túžiš
Zdroj: www.gsmarena.com

Celkovo sú k dispozícii až dve verzie Huawei P10 a P10 Plus, čiže niečo podobné ako pri iPhonoch. Menší má 5,1-palcový IPS-NEO LCD displej vo Full HD rozlíšení a väčší model ten istý, akurát s 5,5-palcovou uhlopriečkou a jemnejším Quad HD rozlíšením. V oboch prípadoch sa o výkon stará vlastnoručne navrhnutý čipset Kirin 960, ktorému asistuje buď 4 alebo až 6 GB operačná pamäť RAM. Zadná strana obsahuje dvojicu foto senzorov, kde jeden dostal 20 a druhý 12 megapixelov. Ten s nižším rozlíšením má za úlohu zbierať informácie o svetle a ten druhý zase o farbách v zábere. Keď ich spoja, vznikne jedna na detaily bohatá fotografia. Na vývoji duálneho fotoaparátu sa navyše podieľali aj ostrieľaní inžinieri zo spoločnosti Leica a nechýba mu ani optická stabilizácia obrazu či automatické zaostrovanie prostredníctvom zabudovaného laseru. Pri batériách sa spomína 3 200 a až 3 750 mAh kapacita, čo znamená jeden deň nadštandardne veľkej záťaže, pričom je k dispozícii aj rýchle nabíjanie cez port USB-C.

Smartfón Huawei P10 nájdeš v predpredaji e-shopu nikita.sk

Na pulty slovenských obchodov prichádza ďalší smartfón pre náročných. Huawei P10 má všetko, po čom túžiš

Domov
Zdieľať
Diskusia