Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2017, 12:51
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Švajčiarsko je najlepšou krajinou pre život. Česko skončilo na 37. mieste, Slovensko sa ani neumiestnilo

ZAUJÍMAVOSTI ŠVAJČIARSKO
Uložiť Uložené

Aspoň, že sa Českej republike podarilo dostať do rebríčka.

Pokiaľ sa pozrieme na minuloročný rebríček najlepších krajín pre život na svete, zistíme, že prvenstvo držal rozľahlý český sused, Nemecko. Po niekoľkých smutných incidentoch, ktoré sa odohrali minulý rok a rozšírili strach v obyvateľoch, spolu s ďalšími faktormi prihliadajúcimi na celkovú kvalitu života, ho však z trónu zosadilo Švajčiarsko, Kanada aj Spojené kráľovstvo. V aktuálnom zozname sa tak nachádza až na 4. mieste a opätovne sa vypracovať na vrchol rebríčka zrejme nebude až také ľahké.

Švajčiarsko je najlepšou krajinou pre život. Česko skončilo na 37. mieste, Slovensko sa ani neumiestnilo
Zdroj: www.gp-gruppe.ch

Švajčiarsko ako relatívne malebná vrchovatá plôška s počtom obyvateľov 8,28 milióna si vybudovala perfektné podmienky na život a niet divu, že sa im príliš nechce navyšovať počty a prijímať zahraničných imigrantov, vrátane Európanov túžiacich po bezstarostnom živote. Nízka nezamestnanosť, high-tech priemysel a nadmieru vysoké HDP vytvára silnú, ekonomicky stabilnú vlasť, ktorá nie je príliš závislá od iných krajín. Aj to sú faktory ovplyvňujúce výsledné hodnotenie a práve preto sa z nej po vyhodnotení dát z globálnej ankety stal najlepší štát na svete.

Odporúčané
Môj život vo Švajčiarsku: Odpad odnesú len v drahých vreciach, nechcú zaviesť minimálnu mzdu a milujú splavovať rieku bez loďky Môj život vo Švajčiarsku: Odpad odnesú len v drahých vreciach, nechcú zaviesť minimálnu mzdu a milujú splavovať rieku bez loďky 31. augusta 2022, 9:30

Bohužiaľ, Slovensko do rebríčku zaradené nebolo, hoci môžeme predpokladať, že by sme sa ocitli tesne za Českou republikou. Tá skončila na 37. mieste, hneď za Mexikom a Malajziou. Rebríček bol zostavovaný na základe prieskumu obsahujúceho širokú škálu faktorov a tu si môžete pozrieť, čo všetko museli brať poverení respondenti do úvahy. Najväčšiu váhu vo výslednom hodnotení má najmä vzdelanie, trh práce, technická úroveň, ľudské práva a právny rámec. Tak či onak, 37. miesto je stále pekné a v porovnaní s Nemeckom alebo Švajčiarskom môžeme my, Slováci a Česi, iba potichu skloniť hlavy a dúfať, že sa postupne aspoň sčasti vypracujeme na úroveň špičkových moderných štátov.

Švajčiarsko je najlepšou krajinou pre život. Česko skončilo na 37. mieste, Slovensko sa ani neumiestnilo
Zdroj: www.usnews.com
Domov
Zdieľať
Diskusia