Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2017, 9:13
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Matka sa rozhodla vynosiť dcéru so smrteľnou anomáliou, aby po narodení mohla darovať jej orgány a zachrániť životy ďalších ľudí

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA
Uložiť Uložené

Klobúk dole pred silou tohto páru.

Väčšina z nás si ani len nedokáže predstaviť ten pocit, keď sa zaľúbená dvojica dozvie, že sa im podarilo počať dieťa. Euforické stavy zažívala aj Keri Youngová so svojím manželom Royceom, pretože sa o dieťa snažili a konečne sa im podarilo snaženie premeniť na realitu. Krátko po počatí sa od lekárov dozvedeli to, že ich budúci potomok bude ženského pohlavia, a tak pre ňu vybrali meno Eva a tešili sa na to, ako ovplyvní ďalšiu časť ich životov, lenže osud to zariadil inak. V polovici decembra sa Keri s Royceom pri kontrole u lekára dozvedeli zdrvujúcu správu, že Eva trpí anencefáliou, čo znamená, že jej pri narodení bude chýbať značná časť lebky a mozgu a jej diagnóza je nezlučiteľná so životom.

Vzrušení budúci rodičia dostali ranu, o akej ani nesnívali, ale napriek ťažkému osudu na svoje dieťa nezanevreli a odhodlali sa urobiť rozhodnutie, ktoré síce nedokáže zachrániť ich dcéru, pretože neexistuje žiadna efektívna možnosť zvrátiť anencefáliu, avšak pomôže zachrániť životy ďalších ľudí. Eva sa totiž v bruchu svojej mamy bude vyvíjať úplne normálne, a tak všetky jej orgány okrem mozgu budú v úplnom poriadku a pripravené na to, aby ich mohli jej rodičia darovať ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. Po narodení by mala byť Eva schopná prežiť len niekoľko hodín, takže Keri s Royceom si za ten čas vyskúšajú pocit byť rodičmi a potom vďaka obrovskému aktu zachránia životy iných pacientov. Dátum pôrodu bol stanovený na niektorý deň v máji a nám nezostáva nič iné, než len Keri a jej manžela obdivovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia