Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2017, 12:08
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Miesto domovského tlačidla druhý displej. iPhone 8 ponúkne TouchBar, kde nám zobrazí užitočné informácie

TECH
Uložiť Uložené

Po počítačoch príde rad aj na telefóny.

Myšlienka zakomponovať do hardvérovej výbavy smartfónu dodatočný zobrazovací panel ani zďaleka nepatrí medzi tie najnovšie hity, pretože s ňou už dlhšie experimentujú viacerí renomovaní výrobcovia, a to vrátane kórejského LG alebo taiwanského HTC. Teraz však nehovoríme o teoretickej, ale o tej praktickej rovine, čoho dôkazom je nedávno predstavený model HTC U Ultra alebo LG V20, pričom by do klubu mal v priebehu tohto roka zavítať aj iPhone 8. Kuloáre sa totiž postarali o čerstvé špekulácie, ktoré hovoria, že Apple obohatí nadchádzajúcu generáciu iOS smartfónu niečim, čo sa podobá na TouchBar z nových MacBookov

Miesto domovského tlačidla druhý displej. iPhone 8 ponúkne TouchBar, kde nám zobrazí užitočné informácie
Zdroj: www.technobuffalo.com

Druhý, tentokrát výrazne menší displej, slúžiaci na poskytovanie užitočných informácií alebo zobrazovanie virtuálnych tlačidiel, by sa ale mal nachádzať na mieste, kde je teraz umiestnené kapacitné domovské tlačidlo, takže ho opäť nahradia za alternatívu. Tá však už nebude fyzická, ale iba digitálna a umiestnia ju priamo do hlavného displejatvrdí prominentný analytik Ming-Chi Kuo. Týmto ťahom uvoľnia fyzický priestor pod displejom pre niečo užitočnejšie a hlavne modernejšie. Web Apple Insider navyše spomína tri rôzne verzie iPhonu 8 so skenerom očí, z ktorých jedna ponúkne aj OLED panel vybavený zaoblenými bočnými stranami v štýle Galaxy S7 edge. Už si iba počkať na predstavenie.

Miesto domovského tlačidla druhý displej. iPhone 8 ponúkne TouchBar, kde nám zobrazí užitočné informácie
Zdroj: KGI Research
Späť
Zdieľať
Diskusia