Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2017, 14:21
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Spomalené Full HD video pri 1 000 fps? Sony má fotoaparát do smartfónov, pre ktorý to nie je problém

TECH
Uložiť Uložené

Japonský samuraj inovuje v každom smere.

Technologický pokrok spravil z inteligentných mobilných telefónov nebezpečných konkurentov pre digitálne fotoaparáty, pričom ponúkajú celý rad úplne odlišných funkcií, čo z nich logicky robí univerzálne elektronické zariadenia do našich vreciek. A keďže inovácie neutíchajú, onedlho sa dočkáme ďalšieho zaujímavého hardvérového vylepšenia, ktoré nám umožní natáčať spomalené Full HD videá až pri 1 000 snímkach za jednu jedinú sekundu. Nevieš si predstaviť, o ako veľké číslo ide? Len pre porovnanie, iPhone 7 zvláda zachytiť slow-mo videá v rovnakom rozlíšení len pri 120 fps. A ak náhodou trošku uberieme z nárokov, tak s HD videami si poradí pri 240 fps.

Ide o pokročilý foto senzor z dielne Sony, ktorý výrobca predstavil počas konferencie ISSCC. Novinka pozostávajúca z kombinácie trojvrstvového prevedenia a vysoko-rýchlostnej operačnej pamäte dokáže okrem iného vyhotoviť aj 19 megapixelovú fotografiu za naozaj dychberúci čas. Celý proces potrvá po stlačení spúšte iba 0,008 sekundy, čo je podľa slov Sonyštvornásobne rýchlejšie ako pri konvenčných foto senzoroch. Znamená to, že nám neujde takmer žiadna vzácna momentka. Na príchod do obchodov si však ešte nejakú tú chvíľku počkáme

Domov
Zdieľať
Diskusia