Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2017, 17:29
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nový koncept iPhonu 8 ti vyrazí dych. Smartfón nemá takmer žiadne rámiky a výbava zahŕňa aj Touch Bar

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Keby sa v Apple inšpirovali, rozhodne by nič nepokazili.

Špekulácie o pravdepodobnej výbave alebo dizajne sa spájajú s každým nepredstaveným high-end smartfónom. Ani jeden model však nedokáže, teda až na jednu výnimku, pútať pozornosť celých 12 mesiacov. Dôveryhodné úniky fotiek či technických špecifikácií prichádzajú zväčša pár týždňov pred dňom D, dovtedy je buď úplne ticho alebo sa z času na čas objaví niečo, čo vôbec nikoho nezaujíma. Tou výnimkou je, samozrejme, iPhone od Applu. A keďže tento rok oslavuje 10. narodeniny, tak to o nadchádzajúcej generácii, ktorá uzrie svetlo sveta až v septembri, platí obzvlášť. Nie je preto asi ani žiadnym prekvapením, že sa s netrpezlivo očakávanou osmičkou spájajú skutočne nadštandardné očakávania. Kalifornský výrobca musí predsa konečne priniesť modernejšie vizuálne spracovanie, na čo mal posledné tri roky času dosť. V opačnom prípade ho môže veľmi rýchlo zvalcovať po inovačnej stránke dynamickejšia konkurencia z Ázie. Akoby ale mal ďalší iOS počin vyzerať, aby dokázal zaznamenať obrovský úspech a ovplyvniť dlhšie trvajúci pokles predajov?

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Jednou z možností by mohlo byť prevedenie, aké nájdete na videu nižšie. Tento lákavo vyzerajúci koncept smartfónu iPhone 8 vyniká špičkovým pomerom medzi displejom a telom, čo si možno všimnúť na naozaj tenkých rámikoch ako po bokoch, tak aj vo vrchnej časti konštrukcie. Pod displejom je zase umiestnený takzvaný Touch Bar, ktorý mnohí poznajú z nových laptopov s nahryznutým jabĺčkom. Druhý dotykový panel by tak slúžil na samostatné zobrazovanie, napríklad rýchlych nastavení počas používania aplikácie s nevyhnutnou podporou od vývojárov. Otázne ale je, ako sa podobné konštrukčne prevedenie bez rámikov uchytí v praxi, pretože viaceré recenzie čínskeho Xiaomi Mi MIX jeho praktickú stránku príliš nechválili. Pokiaľ si však Apple dá záležať, vie sa šikovne vyhnúť známym chybám konkurenčných výrobcov. Stačí iba doladiť niekoľko drobností a netreba príliš uberať z ergonómie na úkor futuristického dizajnu.

Čo by si povedal, keby tak iPhone 8 naozaj vyzerá?

Domov
Zdieľať
Diskusia