Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2017, 15:50
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Koľko ľudí je na fotke a kde je zachytená? Facebook najnovšie obdržal funkciu, ktorá pomôže slepým

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Pre niekoho uľahčenie života, avšak veľmi ľahko sa nájdu ľudia, ktorým podobný vývoj technológií môže naháňať nepríjemné pocity, pretože čochvíľa budú o nás vedieť snáď všetko.

Fotografie tvoria bezpochyby dôležitú časť najrozšírenejšej sociálnej siete na svete, a práve na ne sa aktuálne Facebook zameral. Ako isto viete, nahrávané sú ich stovky miliónov denne, častokrát ovplývajú dobrou či zlou kvalitou, sú zachytené v najrôznejších kútoch zemegule a ich uložením na naše profily si zároveň aj vytvárame aj akési pamiatky na rôzne momenty, ku ktorým sa môžeme kedykoľvek vrátiť. Avšak, ak ste nevidiaci, obrázky od svojich priateľov si vychutnáte len veľmi ťažko, a preto sa vývojári rozhodli zakročiť a vytvorili tak nový softvér so zaujímavými funkciami. Nemusíte robiť takmer nič, stačí len pridať fotku a systém na nej dokáže ihneď rozoznať - počet zachytených ľudí, prostredie (vonkajšie/vnútrajšie) a ak svojvoľne pridáte aj lokalitu, tak sa dozvie aj o nej. Po spracovaní údajov sa následne nevidiaci môže dozvedieť podstatné detaily vďaka zvukovej stopy.

Ukážka vpravo hore:

Koľko ľudí je na fotke a kde je zachytená? Facebook najnovšie obdržal funkciu, ktorá pomôže slepým
Zdroj: Show Facebook Computer Vision Tags

Ak si chcete novú funkciu vyskúšať aj vy, nainštalujte si na Google Chrome TENTO doplnok a spustite Facebook.

Domov
Zdieľať
Diskusia