Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2017, 10:55
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

6 dôvodov, prečo ste vo vašom vzťahu nielen skvelými partnermi, ale aj najlepšími kamarátmi

Uložiť Uložené

Zmysel pre humor, spoloční priatelia a rovnaký vkus tvoria dobrý základ zdravého vzťahu.

Pravdepodobne ste sa už niekedy stretli s podobným článkom, no ako začínajúci web si nemôžeme odoprieť aj túto tému, a preto sme spísali 6 dôvodov, ktoré podľa všetkého nasvedčujú, že ty a tvoja polovička nie ste iba partnermi, ale aj skvelými kamarátmi. Bez zbytočných rečí prejdime rovno k jadru a vy tak môžete popri čítaní premýšľať aký vzťah vlastne vediete. 

Jeho/jej kamaráti sú aj tvoji kamaráti
To, že sa raz za čas nevyberiete spolu von ešte neznamená, že priatelia jednej strany nie sú zároveň priateľmi i tej druhej. Pokiaľ sa však jeden z dvojice cielene vyhýba stretnutiu a chce, aby ste trávili 99% času výhradne spolu (a ideálne osamote) alebo sa jednoducho odmieta stretávať s partiou, značí to, že na spoločné chvíle s priateľmi a partnerom zároveň, môžete zabudnúť. Najideálnejší prípad podľa nás je, keď je dvojica súčasťou väčšej skupiny priateľov. Odmenou vám bude nespočetné množstvo zážitkov, postrádanie konfliktov na akciách či zosúladenie voľného času. Určite si spomínaš na prvé zoznámenie tvojich kamarátov s novou láskou, pri ktorom si nervózne očakávala či ju/jeho "príjmu medzi svojich" alebo sa celý večer budú len zdvorilostne usmievať a nadväzovať konverzáciu vo forme stereotypných nudných tém. Nikto predsa nechce čeliť dobre známemu výberu zo strany partnera: "Buď ja alebo priatelia." Každopádne, popri spoločných akciách si rozhodne nezabudnite nájsť čas aj sami pre seba.

6 dôvodov, prečo ste vo vašom vzťahu nielen skvelými partnermi, ale aj najlepšími kamarátmi
Zdroj: www.tvguide.com

Zmysel pre humor

Treba si uvedomiť, že spolu trávite väčšinu vášho voľného, prípadne i pracovného času a teda je základom, aby medzi vami panovala uvoľnená atmosféra a vy sa tak nemusíte akokoľvek pretvarovať. Predsa len, každý sme určitým spôsobom svojský a pred našou polovičkou sa skôr či neskôr ukážeme v prirodzenom svetle a k tomu neodmysliteľne patrí aj zmysel pre humor. Je úplne jedno, či váš humor spĺňa "štandardy" kvality a pobavil by aj Jima Carreyho, podstatné je, aby vaše výroky a konanie pochopil, prípadne ocenil i váš partner a zase naopak. Nepretržitý úsmev na perách a občasný záchvat smiechu, pri ktorom vám vyletí sopľová bublina, ako korok z rozhrkaného šampanského je len ďalší dôkaz toho, že si nadmieru rozumiete a dokážete sa vzájomne pobaviť. Treba však dbať aj na mieru humoru a nezľahčovať každú situáciu nemiestnym vtipom či útočnou satirou. V niektorých momentoch by to znamenalo staré známe "po smiechu býva plač". 

6 dôvodov, prečo ste vo vašom vzťahu nielen skvelými partnermi, ale aj najlepšími kamarátmi
Zdroj: favim.com

Rovnaký vkus na hudbu, kinematografiu a módu

„Daj si toho netalentovaného rappera na slúchadlá! Prosím ťa, mohli by sme tentokrát pozerať niečo menej depresívne? Vážne si plánuješ toto obliecť?“ Iba málo párov si dokonale sadne vo výbere voľnočasových aktivít, respektíve v momente, kedy si vyberáme konkrétny album na počúvanie alebo celovečerák na filmový večer. V nezhode názorov je zvyčajne jedna osoba v úzadí, pričom tiež môže zabudnúť na debaty o práve rozpozeranom seriáli či vytržení z čakania na nový album obľúbeného interpreta. Pri dostatku empatie si sami uvedomujeme, že nás voľnočasová aktivita vo dvojici nenapĺňa tak, ako by mala, čo len značí, že sa skôr či neskôr začneme venovať iným činnostiam, prípadne ich vykonávaniu osamote. Je skvelé schúliť sa spolu pri filme, s napätím očakávať na vyvrcholenie alebo si spraviť z obývačky súkromný parket a trochu sa povrtieť. Aj takéto drobnosti nás určite dokážu potešiť. Do tohto bodu však okrem hudby a filmov neodmysliteľne patrí aj móda. Poznať vkus partnera a nerešpektovať ho je jedna vec, poznať a rešpektovať je druhá. Avšak rozumieť si v móde a vzájomne si chváliť výber šatníka, prekvapovať sa vhodnými darčekmi, či už praktickými ako sú ponožky alebo menej dôležitými ako ďalšie tenisky, je ďalší kúsok skladačky, ktorý sa oplatí doplniť do stavebnice. Niekoho zaujíma oblečenie viac, niekoho zas menej až takmer vôbec, no i tak sme si neodpustili spomenúť si práve na módu. 

6 dôvodov, prečo ste vo vašom vzťahu nielen skvelými partnermi, ale aj najlepšími kamarátmi
Zdroj: sk.pinterest.com

Byť šťastný aj bez koruny v peňaženke

Donekonečna omieľaná klasika, ktorá naozaj nikdy neomrzí. Peniaze sú krásna vec a pokiaľ si dvaja dokonale rozumejú, dokážu ich zúžitkovať tak, aby priniesli čo najviac radosti pre oboch. Bývanie snov, obedy a večere v podnikoch, dovolenky na nevšedných miestach, všetko je to veľmi pekné a nič zlé na tom nie je. No rovnako krásne je vyťažiť maximum aj z tých najobyčajnejších chvíľ, akými sa môže stať prechádzka po vonku, varenie či upratovanie. Len si predstavte, ako sa môže otravné a nudné čakanie u lekára, zmeniť na pár rýchlo ubiehajúcich chvíľ, keď sa máte o čom spoločne porozprávať aj bez zapnutého smartfónu vypaľujúceho obraz do tvojej tváre. Je smutné, že v čoraz viac partnerstvách je motiváciou pre udržanie vzťahu práve pár farebných papierov a výhody spojené s nimi. 

Vzájomné pohodlie

Povieme to priamo. Zasúťažiť si v prdení, nahodiť sa do najpohodlnejšieho oblečenia, či už je zaje*ané od gulášu alebo nie, spoločne sa zvaliť v krkolomných pozíciach na posteľ, sú zdravé základy medzi dvoma blízkymi ľuďmi. Poznať túžby toho druhého, odhadnúť čo preňho značí vrchol komfortu a dať mu ho patrične pocítiť, pričom ani druhá strana nezabúda a rovnako nesebecky vám všetku energiu vracia, je zas a znova veľké plus, ktoré si treba vážiť. Neplánovaná masáž, schúlenie sa na hrudi, hladkanie, bozky alebo záležitosti z kategórie XXX sú len ďalšie synonymá pre pohodové chvíle. Treba však vedieť, kedy ochotného partnera zastaviť a oplatiť mu jeho lásku a starosť späť. 

6 dôvodov, prečo ste vo vašom vzťahu nielen skvelými partnermi, ale aj najlepšími kamarátmi
Zdroj: s6.favim.com

Gastronómia a šport

Bicyklovanie, posilňovanie, plávanie či ďalšie individuálne športy síce nie sú závislé od väčšieho počtu ľudí, no pokiaľ nie ste prílišný samotár, nepohrdnete spoločnosťou. Práve pri športoch sa často stretáme s konfliktom záujmov, kedy sa výber alebo samotné vykonávanie aktivity nemusí zhodovať s chuťami druhej strany. A keď už sme pri tých chutiach, v situácii, kedy musí nastať zhoda v plánovaní jedálničku a vy nemáte možnosť dvihnúť telefón a objednať jedlo, prípadne zájsť na menu, prichádza opätovná otázka, čo nakúpiť a následne uvariť. Nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok a puto medzi vami rozhodne zosilnia aj spoločné záujmy o rovnakú alebo aspoň podobnú gastronómiu. 

Nájsť partnera, ktorého koníčky, vkus, športové založenie, zmysel pre humor a dobré jedlo sa na 101% zhodujú s tými vašimi je jedna z najťažších životných úloh, ktorú môžeme označiť za takmer nemožnú. Ak si však nájdete partnera, s ktorým si aspoň v niektorých smeroch dokonale rozumiete, postavíte tým základ potenciálne dobrého a stabilného vzťahu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia