Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2016, 11:04
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nové iPhony sú stále najvýkonnejšie smartfóny na svete. Nevyrovná sa im žiadny konkurent so systémom Android

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Prvé dve miesta v prestížnom rebríčku obsadil iPhone 7.

Keď populárna benchmark aplikácia AnTuTu zverejnila septembrový zoznam high-end smartfónov s tým najlepším komplexným (hranie hier, používanie aplikácií, multitasking a i.) výkonom, značná časť fanklubu operačného systému Android zostala maximálne znechutená. Prvé aj druhé miesto totiž obsadili v septembri predstavené sedmičky od spoločnosti Apple, a aby toho nebolo málo, tak nad svojimi súpermi získali nemalou zásluhou čipsetu A10 Fusion či optimalizovaného operačného systému iOS i celkom slušný náskok. A iný nie je ani rebríček z novembra, ktorý sa len nedávno objavil priamo na oficiálnej web stránke porovnávacej aplikácie, na čo upozornil web MobilMania. Rozdiel medzi druhým a tretím miesto, kde aj tentokrát sedí čínsky LeEco Pro 3, predstavuje necelých 10-tisíc bodov, a rozdiel medzi prvým - druhým (RAMka) iba niečo cez dva a pol. Čísla a prvé tri pozície teda zostali oproti predchádzajúcemu mesiacu bez akýchkoľvek zmien.

Ako je možné vidieť, v aktualizovanom TOP 10 rebríčku AnTuTu zmizol horiaci Samsung Galaxy Note7 a pribudli hneď dvaja nováčikovia so systémom Android. Špičkový phablet Xiaomi Mi Note 2 obsadil 6. priečku a hneď za nim sa na 7. priečke umiestnil 5,9-palcový obor Mate 9 nesúci značku čínskeho giganta Huawei. V jednom tiká moderný čipset Snapdragon 821 a tomu asistuje až 6 GB operačná pamäť RAM, v druhom zase Kirin 960 pochádzajúci z vlastného vývoja a tiež vlastnej výroby, pričom je tu k dispozícii o 2 GB RAM menej. Celý prehľad nájdeš na grafe nižšie.

Nové iPhony sú stále najvýkonnejšie smartfóny na svete. Nevyrovná sa im žiadny konkurent so systémom Android
Zdroj: www.antutu.com
Domov
Zdieľať
Diskusia