Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2016, 11:21
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

V Indii úspešne vybudovali najväčšiu solárnu elektráreň na svete zásobujúcu desaťtisíce domácností

TECH INDIA
Uložiť Uložené

Aspoň nejaké dobré správy z oblasti životného prostredia.

India je v našich očiach preľudnenou a špinavou krajinou s mnohými problémami. Sčasti sa jedná aj o pravdu, no ani na južnom cípe Ázie nechýbajú pomerne svetlé výnimky. Jednou z nich je aj pozitívna správa týkajúca sa dokončenia najväčšej solárnej elektrárne, aká sa nachádza na našej planéte. Bola vybudovaná v 90 kilometrovej vzdialenosti od veľkého mesta Maduraj a na plochu zaberá až desať kilometrov štvorcových. Jej 2,5 milóna solárnych modulov vyrába cez 650MW energie, čím dokáže zásobovať až 150 000 domácností. Zaujímavá je aj informácia, ktorá tvrdí, že bola vybudovaná len za osem mesiacov a celkové náklady za výstavbu sa zastavili na sume 680 miliónov amerických dolárov. Uvidíme, ako sa im podarí ju udržiavať a či sa niekedy v nasledujúcich rokoch dočkáme podobných projektov. Len aby si zasa príliš nezdevastovali vlastnú krajinu.

V Indii úspešne vybudovali najväčšiu solárnu elektráreň na svete zásobujúcu desaťtisíce domácností
Zdroj: ecowatch.com

Samotná India sa snaží radikálne znížiť svoju závislosť na fosílnych palivách, čo by sa jej malo, podľa vlády, podariť najskôr do roku 2030.

Domov
Zdieľať
Diskusia