Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2016, 17:53
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kultový kráľ pekla Spawn sa chystá vrátiť do kín v temnejšom a hororovejšom štýle

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Todd McFarlane prezradil niekoľko informácií o dlho chystanom reboote.

Legendárny vyslanec pekla Spawn sa už na filmové plátno dostal. V roku 1997 nakrútil Mark A. Z. Dippé príšernosť, ktorá síce niesla meno tejto komiksovej postavy, ale film nestál za nič. A nepomohli mu ani Michael Jai White, Martin Sheen či John Leguizamo. Mnoho fanúšikov dnes pozerá na Dippého počin s istou zhovievavosťou, ale predsa len... borec ako Spawn by si zaslúžil dôstojnejšie filmové stvárnenie.

O pokračovaní sa istú dobu hovorilo, potom však projekt zaspal a žiadne nové informácie neprichádzali. V pozadí však stále pracoval jeden muž a neúnavne sa snaží Spawna opäť vzkriesiť. A nie je to nikto iný, než Todd McFarlane, jeden z tvorcov komiksovej predlohy. Ten sa už roky snaží presvedčiť štúdiá, aby nový film zafinancovali. Dokonca už má hotový scenár. McFarlane samozrejme nechce ísť cestou Spawna z roku 1997. Reboot by mal byť skôr skromnejšieho rozpočtu a žánrovo by išlo viac o horor než superhrdinský origin.

Kultový kráľ pekla Spawn sa chystá vrátiť do kín v temnejšom a hororovejšom štýle
Zdroj: New Line Cinema

„Pomaličky sa hýbeme dopredu, snažíme sa to konečne dotiahnuť - z umeleckej aj finančnej stránky,“ povedal nedávno McFarlane. „Určite vám však môžem povedať, že pôjde o R-kový rating. Nesnažím sa osloviť to isté publikum ako Marvel a DC. Zaujímajú ma diváci, ktorí majú radi horory.

Má to logiku. Pôvodný komiks je predsa len dosť temná a brutálna záležitosť a McFarlane sa priznal, že práve pre tieto prvky a pre prvky nadprirodzena má odjakživa pre danú látku slabosť. Prečo sa teda už netočí? Okrem problémov s financiami za tým môže byť aj McFarlaneova túžba režírovať. Ale zdá sa, že z tejto požiadavky nemieni cúvnuť.

Kultový kráľ pekla Spawn sa chystá vrátiť do kín v temnejšom a hororovejšom štýle
Zdroj: New Line Cinema

„Chcel som to režírovať, s tou myšlienkou som žil strašne dlho, ale viem, že ak sa to dostane do Hollywoodu a oni na to minú plno peňazí, tak z čisto praktického hľadiska by asi nebolo fér trvať na tom. Nie je dobrý obchod naliať do filmu 80 miliónov a potom ho zveriť niekomu, kto nie je známy režisér. Na druhej strane, ak urobíte niečo za 10 miliónov, šancu dostanete, aj keď nemáte priveľa skúseností. Preto sa snažím udržať rozpočet nízko," dodal McFarlane.

Podľa neho sú v štúdiu často ochotní zafinancovať malý horor neznámemu režisérovi a zistiť, či sa chytí. V štúdiách je to bežná prax a často sa týmto spôsobom podarí objaviť viacero mladých talentovaných tvorcov, ktorí si následne otvoria dvere k väčším projektom. Bohužiaľ, zatiaľ nie sú žiadne konkrétne informácie, kedy sa nový Spawn začne nakrúcať. Dúfajme, že to bude skoro. Poriadna adaptácia od samotného „otca“ postavy by mohla byť viac než zaujímavá.

Domov
Zdieľať
Diskusia