Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2016, 8:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

A Kind of Murder nápadne pripomína temný hitchcocovský noir. Bude to stáť za to?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Opäť sa potvrdzuje americký trend odkazovať na staré nezabudnuteľné klasiky...

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že hlavný hrdina Walter žije v dokonalom manželskom zväzku s úspešnou realitnou agentkou Clarou. Opak je ale pravdou. Walter si začne s inou ženou a dokonca sa pohráva s myšlienkou na vraždu tej vlastnej. Aký je však rozdiel medzi „nevinnou“ túžbou niekoho zabiť a reálnym skutkom? A čo svedomie a pocity viny? Tieto témy sú akoby vystrihnuté prinajmenšom z dvoch hitchcockovských snímok. Motív týkajúci sa odstránenia vlastnej manželky bol precízne spracovaný vo Vražde na objednávku. Aspekty svedomia a morálky zase dominovali v rovnako brilantnom Povraze. A Kind of Murder je adaptáciou psychologického trileru The Blunderer od Patricie Highsmith, autorky Talentovaného pána Ripleyho, Carol alebo Cudzincov vo vlaku – tento román Hitchcock v roku 1951 preniesol aj do filmovej podoby. Režisérskej stoličky sa ujal Andy Goddard (Daredevil, Downton Abbey) a hlavných úloh sa zhostili vynikajúci Patrick Wilson (V zajatí démonov, Fargo) a Jessica Biel (Iluzionista, A-Team).

Kriminálny námet s filozofickým podtónom v sebe ukrýva potenciál a pôsobí nesmierne lákavo. Sme však zvedaví, či snímka naozaj bude majstrovskou psychologickou delikatesou pripomínajúcou motívom o podozrivom manželovi dokonca aj Fincherov unikát Stratené dievča, alebo len rýchlo vyšumiteľnou žánrovkou prispôsobenou potrebám moderného diváka. Do amerických kín sa film dostane 16. decembra 2016, dátum slovenskej premiéry zatiaľ nie je známy. A čo vy? Ako trailer pôsobí na vás?

Domov
Zdieľať
Diskusia