Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2016, 14:22
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Brusel bude zdobiť vianočný stromček zo Slovenska. Rozsvietenie je naplánované na koniec novembra

ZAUJÍMAVOSTI VIANOCE
Uložiť Uložené

Pocta Slovákom z hlavného mesta Európy.

Brusel je už známy zvláštnym výberom vianočných stromčekov. Často sa v ňom vyskytujú stromy z regiónu Ardennes, ide totiž o tradíciu. Posledné roky však boli plány okolnosťami zmarené, a tak sa zdá, že tradícia zaniká. Tentokrát sa síce nič neočakávané na prvý pohľad nedeje, Slovensko však má dôvod na pousmiatie. Vianočná nálada totiž doľahla už aj na hlavné mesto Belgicka Brusel, kde sa začali zaoberať každoročnou problematikou vianočného stromčeka. Svet obletela správa, že tentokrát bude majestátne Grand Place (Hlavné námestie) zdobiť stromček priamo zo Slovenska.

Brusel bude zdobiť vianočný stromček zo Slovenska. Rozsvietenie je naplánované na koniec novembra
Zdroj: wikimedia

Celé je to myslené ako pekná spomienka na predsedníctvo Slovenska v rade EÚ, kedže tohtoročná cesta Európy viedla práve predovšetkým cez Slovensko. Vianočný stromček je pritom od Slovenska darom a dokonca aj jeho doprava je sponzorovaná. Aby sa vyhli tvorbe dopravných prekážok, stromček zaujme svoje miesto nad ránom, a to 17. novembra. Prvýkrát ho rozsvietia už o osem dní, 25. novembra, vtedy totiž začínajú vianočné trhy, alebo ako ich Belgičania nazývajú, "Zimné radosti".

Domov
Zdieľať
Diskusia