Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2016, 16:04
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Dusno na tlačovke, ale aj pokus o zápis do histórie. Conor McGregor sa chce stať nesmrteľným, v ceste mu však stojí nepríjemný súper

ŠPORT CONOR MCGREGOR UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Podarí sa Conorovi zapísať do histórie? Odpoveď sa dozvieme už v nedeľu ráno.

Už o pár hodín to vypukne, udalosť, na ktorú mnoho z vás čaká niekoľko mesiacov. Ďalší zápas írskeho šampióna Conora McGregora je tu. Hlavnou udalosťou dobre obsadeného UFC 205 v New Yorku bude bezpochyby práve jeho súboj s Eddie Alvarezom. Ak vyhrá, stane sa historicky prvým bojovníkom, ktorý v UFC drží hneď dva opasky v dvoch rôznych váhových kategóriach naraz. O motiváciu má teda postarané. Na druhej strane barikády však stojí veľmi húževnatý súper, ktorý kožu určite nepredá zadarmo.

UFC po prvýkrát v histórii zavíta do New Yorku. Už samotná účasť v tomto meste je zárukou prestíže, o to viac, ak bojovníkov uvidíme v legendárnej Madison Square Garden. Niet sa čomu čudovať, že si organizátori dali na obsadení poriadne záležať. Okrem ostro sledovaného súboja medzi McGregorom a Alvarezom sa tiež dočkáme ďalších veľkých mien, ako Miesha Tate, Khabib Nurmagomedov, Tyron Woodley a mnoho ďalších. Treba preto dodať, že uvidíme jedno z najlepších obsadení, aké tu kedy boli, hneď s tromi titulovými zápasmi. Fajnšmekri si teda určite prídu na svoje.

 

Fotka uverejnená používateľom ufc (@ufc),

Ďaleko najsledovanejším z nich však bude titulový zápas v ľahkej váhe. "Notorius" si nekompromisne ide po zápis do histórie a chce sa tak stať nesmrteľným. Je jasné, že pre druhý titul urobí všetko. Naopak, skúsený 32-ročný Američan sa svojho opasku len tak ľahko nevzdá. Od súboja opäť teda neočakávame nič iné len tú najlepšiu možnú šou. Predovšetkým vďaka tlačovej konferencii treba veriť, že sa nám jej aj dostane. Ako to už u tlačoviek McGregora býva zvykom, bola tam taká dusná atmosféra, žeby sa doslova dala krájať.

Aj keď Ír sľúbil, že na nej vystrájať nebude, neodpustil si meškanie, čo samotného Alvareza naštvalo do takej miery, že odišiel. Keď následne McGregor dorazil, boli sme svedkami veľmi podareného divadla. Pritancoval k Američanovmu miestu, zobral si jeho pás a dal si ho k tomu svojmu, pričom ešte aj stihol zahodiť ceduľku s vlastným menom. Veď načo by mu bola, keď ho každý pozná. Na to sa vrátil naštvaný Alvarez a hádka tak vygradovala McGregorovým pokusom po ňom hodiť stoličku. Zabránil mu v tom však Dana White. Tvárou tvár sa obidvaja borci ocitli aj na vážení, vymenili si zopár štipľavých slov, ale okrem toho sme sa už žiadneho excesu nedočkali. 

Predohra dlho očakávaného súboja bola teda zaujímavá, čo však môžeme očakávať od samotného zápasu? Skúsenosti si nikde nekúpiš a tých má Američan na rozdávanie. Počas svojej 13-ročnej kariéry zažil všeličo, a tak sa nečaká, žeby ho mohlo niečo zaskočiť. Takisto ho len tak ľahko ho niečo nezlomí a aj keď je o Conorovi známe, že sa vie dostať do hlavy každého súpera, v tomto prípade to zrejme tak nebude. Rodák z Filadelfie je výborný na zemi a očakáva sa, že práve tadiaľ by mohla viesť jeho cesta k úspechu. Naopak, Ír nikdy nebude taký dobrý v tejto činnosti ako jeho oponent a pokiaľ chce uspieť, bude sa musieť poriadne posnažiť už od úvodu. Čím dlhšie bude totiž súboj prebiehať, tým pôjdu Alvarezove šance raketovo hore. Ak však McGregor opäť predvedie kúsky zo svojho individuálneho majstrovstva, nemôžeme ostať prekvapení, keď súboj skončí knokautom už v prvom kole. Každopádne, máme sa na čo tešiť.    

FINALLY!!!! #FightDay #UFC205 Artwork: @PuddinArts

Posted by MMA Daily on 12. november 2016

Súboj medzi Conorom McGregorom a Eddie Alvarezom si môžete vychutnať v nedeľu o 4:00 ráno na Nova Sporte 2.

Domov
Zdieľať
Diskusia