Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2016, 11:24
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Pripevnili si ich okolo pása aj členkov. Až 400 kusov iPhonu 7 v hodnote 400-tisíc eur sa podarilo zadržať čínskym colníkom

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA IPHONE
Uložiť Uložené

Pašeráci si chceli privyrobiť.

Nový smartfón od spoločnosti Apple sa ešte ani nezačal oficiálne predávať na Slovensku a už tu máme z ďalekej Číny bizarnú snahu o pašeráctvo. V čínskom meste Šen-ceň hraničiacom s Hongkongom sa colníkom podarilo zastaviť doslova desiatky ľudí snažiacich sa preniesť nový iPhone v rôznych verziách do Číny. Deň sa pre colníkov začal zadržaním prvého podozrivého muža, ktorému bolo na tele nájdených 5 kusov smartfónu a ako pribúdali hodiny, tak pribúdali aj jednotliví pašeráci a zvyšoval sa aj počet mobilných telefónov pripevnených na telo.

Smartfóny sa do Číny snažili preniesť napríklad prilepené okolo pása, ba dokonca v ponožkách pri členkoch, avšak pozorné oči colníkov nedovolili pašerákom uspieť. Počas celého dňa sa počet zadržaných mobilov zvyšoval a zvyšoval, až sa nakoniec zastavil na čísle presahujúcom 400 kusov, ktorých spoločná hodnota sa odhadla na asi 400-tisíc eur. Hlavným dôvodom, prečo sa pašeráci snažili iPhony dostať do Číny je to, že cena nového zariadenia v základnej verzii v Hongkongu dosahuje 645 eur a na území pevninskej Číny až 723 eur, takže motivácia privyrobiť si niečo navyše asi stála za nebezpečenstvo zo zadržania.

Domov
Zdieľať
Diskusia